Tuna melt flammkuchen

door | 30 jun 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vis

Ik had opeens zo’n trek in “tuna melt”. Hebben jullie dat ook soms, dat je opeens ergens onwijs trek in hebt? Nou heb ik al een tuna melt sandwich en tuna melt pannenkoeken op mijn blog staan. In eerste instantie was ik van plan om quesadilla’s met tonijn te maken, maar ik ben toch geswitched naar flammkuchen. En dat was een goede keus, want het was heerlijk! Al hou ik die quesadilla’s nog wel in gedachten, voor de volgende keer dat ik tuna-melt-trek krijg. Ik vond de flammkuchen in ieder geval bijzonder geslaagd! Precies waar ik trek in had! 🙂
Van vorige keren dat we flammkuchen aten wist ik nog dat één zo’n rol deeg net te weinig is voor ons vieren. En omdat Lone niet van vis houdt, heb ik behalve deze ook nog een andere flammkuchen gemaakt met groene pesto, tomaat en mozzarella. Die was ook heerlijk, maar die zet ik een andere keer wel op mijn blog. Twee flammkuchen was weer iets teveel voor ons vieren. Van beide smaken is nog een stuk over. Lekker voor morgen!

Ingrediënten
1 rol flammkuchen deeg (koelvers)
2 blikjes tonijn op olie
2 rode uien
2 tomaten
2-3 eetlepels rode pesto
50 gram Danablue
125 gram geraspte kaas
1/2 zakje rucola (40 gram)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat (laat het deeg op het bakpapier zitten). Smeer de rode pesto met de bolle kant van een lepel uit over het deeg. Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over het deeg. Pel de uien, snij in halve ringen en verdeel over de bakplaat. Giet de tonijn af en verdeel de stukken tonijn over de flammkuchen.

Verkruimel de blauwe kaas boven de flammkuchen. Strooi er royaal de geraspte kaas over heen.

Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de flammkuchen uit de oven en snij in stukken. Serveer met een handje rucola erover.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Tuna Melt Sandwich

Tuna melt pancake

Tonijnburger

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Flammkuchen met gegrilde paprika

Tonijn-banaan salade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *