Tuna melt pancake

door | 25 feb 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vis

Het is pancakeday! Meestal kom ik daar pas achteraf achter, maar vorige week zag ik op de Facebookpagina van Jamie Oliver iets voorbij komen over pancakeday. En dat is dus vandaag… Pancake day, ook wel “shrove tuesday” is de dinsdag voor as-woensdag, waarop traditioneel de voorraadkast werd leeggemaakt voor de vastentijd. Dat heb ik van Wikipedia, hoor, ik ben niet katholiek en ook geen carnavalsvierder, dus dit heb ik niet van huis uit meegekregen. Maar een pannenkoekendag, daar ben ik natuurlijk wel voor te porren!
Als we pannenkoeken eten, dan heb ik eigenlijk ook altijd wel nog behoefte aan iets hartigs. Laat ik nou toevallig bij het uitzoeken van mijn recepten-knipsels dit recept voor tuna-melt pannenkoeken tegenkomen?! Nou, dat leek me wel wat! Voor de kinderen hadden we uiteraard gewone pannenkoeken, met stroop, suiker en spek en kaas enzo. Maar voor mezelf en Edwin heb ik deze heerlijke tonijn-pannenkoeken gemaakt. En dit zijn werkelijke de áller-áller-áller-lekkerste pannenkoeken die ik ooit heb geproefd…
De hoeveelheden hieronder zijn voor tuna melt pannenkoeken voor 2 personen plus nog een stapeltje gewone pannenkoeken, ook voor ongeveer 2 personen.

Ingrediënten
ongeveer een pond bloem
iets minder dan een liter melk
4 eieren
boter om in te bakken
1 zak Oosterse roerbakgroenten (400 gram)
1 blik tonijn (200 gram)
125 gram geraspte kaas
125 gram creme fraiche
4 lente-uitjes
olijfolie

Bereiding
Maak het pannenkoekenbeslag: doe de bloem in een beslagkom. Doe de eieren en een flinke scheut melk erbij en meng met een garde. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Meng er zoveel melk door dat het beslag de juiste dikte heeft. Het beslag moet zo dun zijn dat als je een lepel in de hete pan doet, dat het beslag zelf langzaam uitloopt. Als je beslag te dun wordt, roer er dan gewoon nog wat extra bloem doorheen.

Giet het blikje tonijn af. Verhit een beetje olijfolie in een wokpan en bak daarin de roerbakgroenten aan. Als de groenten gaar zijn, neem dan de pan van het vuur en laat iets afkoelen, terwijl je de pannenkoeken bakt.
Verhit een klontje boter in een (pannen)koekenpan, bij voorkeur met anti-aanbaklaag. Schep een soeplepel beslag in de pan en laat het beslag uitlopen. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is, en de onderkant lichtbruin. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant lichtbruin.

Roer de tonijn en de helft van de geraspte kaas door het groenten-tonijn mengsel en breng op smaak met peper en zout. Hou een handje geraspte kaas apart en roer de rest door de creme fraiche. Snij de lente-uitjes in ringetjes en roer daarvan 3/4 door het creme fraiche mengsel.

Schep een flinke schep tonijnmengsel op een pannenkoek en rol de pannenkoek op. Herhaal dit tot het tonijnmengsel op is en leg de gevulde pannenkoeken in een ingevette ovenschaal.

Smeer het creme fraiche-mengsel over de gevulde pannenkoeken. Strooi er nog wat lente-ui-ringetjes en geraspte kaas over.

Zet de schaal in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is en mooi goudbruin wordt.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pannenkoek met Thaise roerbakgroenten en cashewnoten

Sint Pannekoek

Roti met kip-kerrie

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Couscous met aubergine en tonijn

Tonijn-banaan salade

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Tuna melt sandwich

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *