Flammkuchen met gegrilde paprika

door | 19 apr 2020 | hartige taart, lunch, oven, recept, snel, traybake, tussendoortje, vegetarisch

Vandaag sloeg al voor de middag de vlam in de pan, hier in huis… Ik bedacht dat ik er nodig uit moest en omdat het me geen goed idee leek om manlief met twee explosieve pubers achter te laten, besloot ik één van tweeën mee te nemen. Lone mocht kiezen en zij wilde liever thuisblijven. En dus was Free de klos. Het werd een groot rondje Wageningen, al vertelde ik dat er nog niet bij toen we vertrokken. “We gaan een rondje lopen.” Uit de tijd dat ik nog hardliep weet ik nog dat dat rondje 6.8 km is. Gaandeweg verdween de donderwolk. Halverwege bedacht ik dat we langs het huis van zijn vriendje zouden komen. “Dan kunnen we even zwaaien” dacht ik. En via “aan weerszijden voor het raam” bedacht ik hoe fijn het zou zijn als ze elkaar weer even in het écht konden zien en spreken. Ik stuurde de moeder van het vriendje een appje of het goed was dat we even langs zouden komen, als we netjes afstand zouden houden. De jongens hebben zich keurig aan de anderhalve meter afstand gehouden. Het was fijn om elkaar te zien, even bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Voor Free, natuurlijk, maar misschien voor mij zelfs nog wel meer. Nu kunnen we er -hoop ik- weer even tegen…
Ik heb dus niet echt gekokkereld, vandaag. Dit makkelijke lunch-gerechtje is van gisteren. Het is een enórme aanrader: echt hartstikke lekker en súper makkelijk klaar te maken!
Het recept komt uit de Hallo Jumbo: Flammkuchen met geroosterde paprika en verse kruiden.

Ingrediënten
1 rol koelvers flammkuchendeeg
250 gram gegrilde rode paprika op olie (uit een pot)
200 gram crème fraîche
een paar takjes peterselie
versgemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat. Leg er eventueel nog een bakpapiertje onder. Roer de creme fraiche los in een kommetje en smeer het over het flammkuchendeeg. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snij ze in repen. Verdeel de repen paprika over de crème fraîche. Knip de peterselie er boven fijn. Maal er nog wat peper over.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de flammkuchen in 15-20 min. krokant en bruin. Snij de flammkuchen in stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake-pizza

Omgekeerde bladerdeegpizza van Jamie

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Kaas-uien plaattaart

Asperge-zalmtaart

Tomaten-taart

Chili-maissoep met gegrilde paprika

Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *