Traybake-pizza

door | 19 feb 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, traybake, vegetarisch

Free is ziek, dus heb ik een bedje-op-de-bank voor ‘m gemaakt. Ondanks (of misschien dankzij?) dat hij ziek is, had ik een heerlijke, relaxte dag, vandaag. Omdat ik hem niet wilde storen, terwijl hij op de bank ziek lag te zijn, heb ik vanmorgen aan de eettafel rustig mijn recepten-knipsel-map uit zitten zoeken.

Halverwege de ochtend kwam mijn beste vriendin, San, gezellig op bezoek. We hebben fijn bijgekletst en zijn tussendemiddag een frietje gaan eten bij Kruimig. Daar had ik namelijk een beetje over opgeschept, dat we hier in Wageningen de lekkerste friet van Nederland hebben. Nou, en dat is ze met me eens, hoor! Weer een plusje voor Wageningen!
Voor ’t avondeten heb ik deze bladerdeegpizza gemaakt. Maar eigenlijk hebben alleen Lone en ik ervan gegeten. Zoonlief lag met rode koortswangen en een raar gevoel in zijn buik op de bank en Edwin ging ook naar bed omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Samen hebben we 3/4 van de pizza op, zó lekker vonden we ‘m. Er is nog een kwart over, voor als Edwin toch nog wat wil eten als hij wakker wordt.

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (koelvers)
2 preien
2 courgettes
3 puntpaprika’s
1 venkelknol
3 rode uien
250 gram snoeptomaatjes
2 bollen mozzarella
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels Grana Padano
een paar theelepels balsamicoazijn
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien en snij ze in parten. Was de courgettes, snij ze in stukken. Snij de preistengels in stukken van ongeveer 1 cm. Snij de puntpaprika doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Was de venkelknol. Snij het groene deel en de onderkant van de knol af. Snij de venkel in twee helften. Verwijder het harde stronkje en snij de venkel verder in parten. Was de tomaatjes.

Doe de groenten op een bakplaat en sprenkel er royaal olijfolie over. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Hussel de olie en kruiden goed door de groenten. Strooi wat zout en peper over de groenten en zet de bakplaat ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.

Schuif de groenten een beetje naar het midden van de bakplaat. Vet de zijkanten en de hoekjes van de bakplaat even in met olie. Rol het bladerdeeg uit, leg die over de groenten en stop het bladerdeeg langs de randen een beetje in.

Zet de ovenschaal een half uur terug in de oven, tot het bladerdeeg helemaal “puffy” en mooi bruin is. Als er veel vocht op de bodem staat, giet dat dan af door de bakplaat schuin te houden. Wel oppassen dat de groenten er niet uit vallen, natuurlijk.

Check even of het bladerdeeg aan alle randen los ligt (en zo niet: maak het los met een spatel). Leg een iets grotere bakplaat over de bladerdeeg en draai de pizza… één-twee-drie… om. Sprenkel wat balsamico azijn over de groenten.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die over de bakplaat. Strooi de geraspte Grana Padano erover.

Zet de bakplaat  nog even vijf minuten terug in de oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Omgekeerde bladerdeegpizza van Jamie

Traybake van wintergroenten met notencrumble

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Spruiten en zoete aardappel met Hoisinsaus van de bakplaat

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en Eddo

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Plaattaart met witlof, rode ui en brie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *