Spruiten en zoete aardappel met Hoisinsaus van de bakplaat

door | 21 jan 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, Oosters, oven, recept, traybake, vegetarisch

Eh… ja. Dit bord ziet er misschien niet echt aantrekkelijk uit, maar het is wél hartstikke lekker. Én lekker makkelijk! Het recept heb ik van zo’n kaartje uit de supermarkt. De spruiten waren in de aanbieding en daar stond dat kaartje bij. “Makkelijk & Snel” stond erbij: 25 minuten. Klinkt goed, niet waar? Maar vervolgens zou ik volgens de bereidingswijze eerst de spruiten en de zoete aardappelblokjes moeten voorkoken, in apárte pannen, dus meer afwas. Daarna de zoete aardappelblokjes op een bakplaat in de oven bakken en vervolgens met de aardappelblokjes met de spruiten en de Hoisinsaus in de wok. Nah, dat kan makkelijker, natuurlijk.
En dus heb ik de spruiten en de zoete aardappelblokjes gewoon samen op de bakplaat gedaan. Op ’t eind de woksaus erover en klaar is Kees! De bereidingstijd is wél wat langer op de bakplaat. Maar in de tijd dat die bakplaat in de oven staat, kun je lekker even gaan zitten…

Ingrediënten
800 gram zoete aardappels
750 gram spruiten
1 bos bosuitjes
100 gram cashewnoten + extra
75 gram hoisinsaus
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Maak de spruiten schoon: verwijder eventuele lelijke/vieze buitenste blaadjes, snij het stronkje af en snij de spruit door.

Doe de zoete aardappelblokjes samen met de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olie over. Zet de bakplaat 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de Hoisin-saus in klodders over de geroosterde zoete aardappel en spruiten. Strooi de cashewnoten erover. Snij de bosuitjes in ringen en verdeel die over de bakplaat.

Hussel alles een beetje door elkaar en zet nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.

Strooi nog wat extra cashewnoten over je bord, dat haalt de kleur nog een beetje op.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruiten met vega-reepjes in ketjapsaus

Spruitenschotel met brie en amandelsnippers

Traybake van wintergroenten met notencrumble

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

Traybake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

Vegeree (vegetarische Kedgeree)

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *