En dus heb ik de spruiten en de zoete aardappelblokjes gewoon samen op de bakplaat gedaan. Op ’t eind de woksaus erover en klaar is Kees! De bereidingstijd is wél wat langer op de bakplaat. Maar in de tijd dat die bakplaat in de oven staat, kun je lekker even gaan zitten…
Ingrediënten
800 gram zoete aardappels
750 gram spruiten
1 bos bosuitjes
100 gram cashewnoten + extra
75 gram hoisinsaus
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Maak de spruiten schoon: verwijder eventuele lelijke/vieze buitenste blaadjes, snij het stronkje af en snij de spruit door.
Doe de zoete aardappelblokjes samen met de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olie over. Zet de bakplaat 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de Hoisin-saus in klodders over de geroosterde zoete aardappel en spruiten. Strooi de cashewnoten erover. Snij de bosuitjes in ringen en verdeel die over de bakplaat.
Hussel alles een beetje door elkaar en zet nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.
Strooi nog wat extra cashewnoten over je bord, dat haalt de kleur nog een beetje op.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Spruiten met vega-reepjes in ketjapsaus
Spruitenschotel met brie en amandelsnippers
Traybake van wintergroenten met notencrumble
Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat
Traybake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes
Vegeree (vegetarische Kedgeree)
Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta
0 reacties