Pastasalade met tonijn en/of halloumi

door | 25 jul 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, salade, snel, vegetarisch, vis

Jeeeeeeeeeej, mijn vakantie is begonnen! Edwin en de kinderen hadden al een weekje vakantie, maar ik nu ook. We gaan niet op vakantie, deze vakantie. Normaal gaan we altijd naar een festival in Duitsland, maar dat gaat dit jaar niet door ivm Corona. We gaan wel -ijs en weder dienende- begin augustus naar de bruiloft van vrienden in Duitsland. Er van uitgaand dat het Corona-technisch gezien verantwoord is, natuurlijk. Maar verder zijn we gewoon thuis, deze vakantie. Eerst maar heerlijk uitgeslapen, vanmorgen. Vandaag stond er gewoon een beetje opruimen en schoonmaken op het programma. En, dat stond niet op het programma, onze buurman kwam langs om een stuk van de boom in onze tuin te snoeien. Tegen de tijd dat we daarmee klaar waren, was het al weer etenstijd. Voor het avondeten heb ik deze pasta-salade gemaakt. De basis is een basic pasta-salade, die je met tonijn of met halloumi kunt eten. Of met allebei, natuurlijk…

Ingrediënten
500 gram casarecce (of een andere pasta)
1 blikje mais
2 blikjes tonijn (op olie)
3 paprika’s (rood, geel, groen)
1 komkommer
1 stukje halloumi (250 gram)
4 tomaten
15 cocktail augurkjes (zoet-zuur)
8 groene olijven
12 zongedroogde tomaten (op olie)
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
olijfolie

Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de casarecce (of andere pasta) volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet de pasta af, spoel na met koud water en giet opnieuw af.
Schil de komkommer met de dunschiller. Snij de komkommer in de lengte twee keer door en snij het waterige deel (de zaadlijst) weg. Snij het vruchtvlees in stukjes. Was de paprika’s en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes. Snij de olijven in ringetjes. Knip de zongedroogde tomaten in stukjes. Was de tomaten en snij die in stukjes. Snij de cocktail augurkjes in stukjes.
Roer de ketchup en de mayo door elkaar in een kommetje.

Roer de mayo-ketchup, de komkommer, paprikablokjes, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, augurkjes en mais door de pasta. Roer goed door.

Snij de halloumi in blokjes (van ongeveer 1 x 1 cm) en dep ze droog. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de halloumiblokjes bruin en knapperig.
Giet de tonijn af.

Schep een flinke schep van de pastasalade op een bord. Schep er ofwel wat tonijnstukjes ófwel halloumiblokjes over. Of allebei, natuurlijk.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Salade met mayo-pesto dressing

Appeltje-eitje salade

Mam’s meloen-selleriesalade

Laagjes salade

Rood-geel-groen salade

Waldorfsalade

Salade van kikkererwten in yoghurt

Tonijn-banaan salade

Couscous met aubergine en tonijn

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *