Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

door | 1 jul 2020 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, lunch, pasta, recept, salade, saus, snel, vegetarisch

Vandaag is het de “Dag van de Pastasalade”, wisten jullie dat? Het is dat er in foodbloggersland aandacht aan werd besteed, maar anders had ik het zomaar kunnen missen. Op de radio heb ik vandaag wel een paar keer gehoord dat het “komkommerdag” is. En -belangrijker- vandaag wordt Keti Koti gevierd: de afschaffing van de slavernij. Omdat ik niet echt thuis ben in de Surinaamse keuken, hou ik het vandaag bij een pastasalade recept. Met een knálgroene, heeeerlijke dressing van peterselie en basilicum. Het recept komt uit Jamie’s VEG. Ik heb iets meer groenten gebruikt dan in Jamie’s oorspronkelijke recept: ik heb paprika’s toegevoegd en de hoeveeheid tomaatjes verdubbeld. De salade viel goed in de smaak, hier. Ik denk dat we deze wel vaker op tafel gaan zetten. Als tip stond er nog bij dat je eventuele restjes in een omelet zou kunnen verwerken. Maar de salade ging schoon op, dus dat heb ik niet uit kunnen proberen.

Ingrediënten
300 gram pasta (pipe rigate)
5 stengels bleekselderij
1 gele + 1 oranje paprika
500 gram snoeptomaatjes
1/4 solobol knoflook (of 1/2 teen)
1 bosje peterselie
1 bosje basilicum
een schaaltje knoflookolijven
1 bol mozzarella
peper, zout
rode wijn azijn
olijfolie

Bereiding
Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta in de pan en kook die in ongeveer een kwartier gaar. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
Knip de peterselie en basilicum grof en doe die samen met de knoflook, en 2 eetlepels rode wijn azijn, 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels water in een maatbeker. Maal fijn met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Roer de groene dressing door de pasta.

Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was de stengels bleekselderij en snij ze in de lengte door en vervolgens in blokjes. Was de snoeptomaatjes en snij ze in kwarten. Snij de olijven in ringetjes. Roer de fijngesneden groenten door de pasta.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die op de borden over de pastasalade.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta met spinazie en pesto

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Pasta met pestosaus (en kip en sperziebonen)

Pasta peperonata

Salade met mayo-pesto dressing

Appeltje-eitje salade

Laagjes-salade

Witlofsalade met waanzinnige dressing (van Jamie)

Salade met mozzarella en nectarine

Rood-geel-groen salade

Waldorfsalade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *