Nu dochterlief er een paar daagjes niet is, nemen we het er van: alwéér vis! Dit keer stond er pangasius op het menu. Met de sperziebonen die mam vorige week had meegebracht. Het was een flinke hoeveelheid sperziebonen voor met ons drietjes, maar we kwamen een heel eind. Ik kwam op mijn blog tegen dat ik al eens eerder pangasiusfilet met sperziebonen en tomaatjes heb gemaakt. Maar dat was toch een heel ander recept dan deze. Toen maakte ik het met olijven in de oven. Dit keer heb ik de vis met shoarmakruiden gekruid en in de wok gebakken. Het was hartstikke lekker! Het recept heb ik van de website visrecepten.nl
Ingrediënten
800 gram sperziebonen
een stuk of 8 bospeentjes
2 rode uien
250 gram reepjes pangasius filet
1 blik cherrytomaten
2 eetlepels shoarmakruiden
275 couscous
1/2 bouillontablet (groentebouillon)
olijfolie
Bereiding
Strooi een eetlepel shoarmakruiden over de panga-reepjes en hussel goed door. Kook 300 ml water en los daar de halve bouillontablet in op. Roer de couscous erdoor en doe de deksel op de pan. Laat staan. Roer voordat je gaat opscheppen nog even los met een vork.
Maak de sperziebonen schoon: haal de topjes eraf en breek de boon eenmaal door. Was de bospeentjes en snij de boven en onderkant eraf. Snij de worteltjes in stukken. Kook de bonen en worteltjes in ruim water tot ze gaar zijn en giet ze dan af.
Pel de uien en snij ze in dunne partjes. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en roerbak de ui even kort aan. Doe de panga-reepjes bij de ui in de pan en bak een paar minuten op hoog vuur.
Schep voorzichtig om tot de vis rondom bruin is.
Voeg de cherrytomaten en de rest van de shoarmakruiden toe en roer voorzichtig door.
Laat even zachtjes doorkoken en schep dan voorzichtig de sperziebonen en wortel erdoor. Warm nog even kort door.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee
Gestoofde witte kool met een lekkerbekje
Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven
Kabeljauw met cherrytomaatjes en mozzarella uit de oven
Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus
Geplette aardappelen uit de oven met heek-filet
Tagliatelle met zalm en peultjes
0 reacties