Dit is echt súper lekker! Het recept komt uit de Allerhande van deze maand. Het zou eigenlijk een ideaal recept zijn voor een drukke werkdag, want het is eigenlijk zó klaar. Even wat snij-werk, maar daar word ik altijd lekker zen van. Vandaag geen drukke werkdag, want het is mijn vaste vrije dag. Normaal heb ik dan een heel to-do-lijstje van dingen waar ik doordeweeks niet aan toekom. Nu had ik ook wel zo’n lijstje, maar er kwam niets van terecht. Ik was moe en heb verder maar een lekker relaxte dag gehouden. En vanavond dit heerlijke en makkelijke gerecht.
De kabeljauwhaas is wel aardig prijzig, maar hij was gelukkig in de aanbieding. Maar je kunt volgens mij ook gewoon een budget-vriendelijkere witte vissoort gebruiken.

Kabeljauw in chipotlesaus met mango-maissalsa

Súper lekker Mexicaans visrecept! Kabeljauw in een heerlijke, pittige chipotlesaus met knapperige rode paprika en een zoete salsa van mais, mango, sjalot en koriander.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Lekker makkelijk recept, Vis, Visrecept
Porties: 3 personen
calorieën: 706kcal

Ingrediënten
 

  • 450 gram Kabeljauw
  • 50 gram Chipotlesaus
  • 4 Puntpaprika's
  • 175 gram Mangoblokjes (vers, gesneden)
  • 1 Limoen
  • 1 Sjalot
  • 1 bosje Koriander
  • 1 blik Mais (300 gram)
  • 225 gram Rijst
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Peper, zout

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de rest klaar.
  • Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een wok- of koekenpan. Bak de kabeljauw op hoog vuur aan één kant bruin. Draai de kabeljauw om en giet dan de chipotlesaus in de pan. Zet het vuur laag en laat de vis gaar stoven in de chipotle saus.
  • Verdeel dan de vis in stukjes en roer die door de saus.
  • Giet de mais af en doe in een schaal. Snij de mango-blokjes fijn in blokjes die ongeveer net zo groot (of klein) zijn als de maiskorrels. Pel en snipper de sjalot. Rasp van één helft van de limoen de schil af. Snij de limoen doormidden en pers het sap eruit. Snij de korianderblaadjes fijn. Roer de mais, mango, sjalot, koriander, limoenrasp en limoensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de puntpaprika's en snij ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de puntpaprika's in halve ringen. Snij de halve limoen in partjes.
  • Schep wat rijst op een bord en schep er wat mango-mais salsa, paprika-repen en kabeljauw in chipotlesaus naast. Garneer met een paar partjes limoen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 273mg | Calcium: 78mg | Vitamin C: 236mg | Vitamin A: 6008IU | Sugar: 23g | Fiber: 11g | Potassium: 1331mg | Cholesterol: 65mg | Calories: 706kcal | Saturated Fat: 2g | Fat: 14g | Protein: 38g | Carbohydrates: 107g | Iron: 3mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

Curry Madras met kabeljauwfilet en varkenshaas

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit