Spruiten met kip en spekjes in kruidenroomsaus

door | 26 okt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, pasta, recept, saus, varken, vlees

Sinds kort ben ik lid van een Facebook-groep waarin slowcooker recepten worden gedeeld: Slowcooker 2021 recepten en tips. Om inspiratie op te doen. Helaas staat mijn slowcooker ergens in de berging van het nieuwe huis, maar ik heb geen idee waar. In die groep wordt echt van alles in de slowcooker gemaakt, van stoofvlees en stoofperen tot en met appeltaart-achtige cobblers. In de korte tijd dat ik lid ben zag ik veelvuldig een recept voorbij komen van spruiten met paturain van Rinus, de beheerder van de groep. En iedereen was er lyrisch over. Nu zie ik niet helemaal het nut van spruiten koken in de slowcooker, want die zijn zo gaar. En de kipblokjes eigenlijk ook. Maar het idee van spruiten met kruidenroomkaas met kip en spekjes, dat leek me wel wat. Bij deze mijn gewoon-in-de-wokpan-recept. We vonden het heerlijk!
Wij aten het met pasta (penne), maar je zou het ook met bijvoorbeeld rijst of aardappel(tjes) kunnen eten.

Ingrediënten
500 gram spruitjes
300 gram kipfilet blokjes
250 gram kastanjechampignons (al dan niet gesneden)
125 gram spekreepjes
2 uien
2 rode puntpaprika’s
1 kuipje Boursin cuisine
zout, peper, olie

Bereiding
Maak de spruitjes schoon: snij de stronkjes er af, en verwijder eventueel lelijke of stugge buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in een paar minuten beetgaar (grotere spruiten hebben wat langer nodig: prik er even in). Pel en snipper de uien. Snij de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.

Verhit een eetlepel olie in een wokpan en bak daarin de spekjes aan. Voeg, na een paar minuten de champignonschijfjes toe en bak die mee met de spekreepjes. Voeg dan de kipblokjes toe en bak tot ze rondom gaar zijn. Voeg dan de ui, paprika en gekookte spruiten toe en bak mee tot de ui glazig is.

Roer tot slot de Boursin cuisine erdoor en aat zachtjes door pruttelen tot de kip gaar is. Proef de saus even en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta gaar in ruim gezouten water.

Schep wat pasta op en schep er een een flinke schep van het spruiten-mengsel over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruiten met champignons en spekjes in roomsaus

Spruiten in kokosmelk

Spruitentaart met sinaasappel, geitenkaas en macadamianoten

Spruitjestaart

Spruitjeslasagne

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Spruitjes en speklapjes in ketjapsaus

Röstitaart met sperziebonen en chipolataworstjes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *