Kip met roerbakgroenten en perzik in sweet chillisaus

door | 23 mei 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, snel, vlees

Even iets nieuws proberen, hoor, lieve mensen: de maak-het-jezelf-een-beetje-gemakkelijk aanpak. De laatste tijd vind ik het lastig om tijd te vinden (of: te maken) om te bloggen. En ik dacht zo: misschien moet ik het eens proberen zonder de opsmuk. Het gaat tenslotte om ’t eind resultaat. En het recept, natuurlijk. Maar het klaarzetten van de ingrediënten kost altijd best wat tijd. Om nog maar te zwijgen over de afwas die het oplevert om alles in schaaltjes te doen. Het maken van de foto’s van de tussenstappen neemt niet zoveel extra tijd in beslag, maar het uitzoeken van de foto’s van alle tussenstappen kan wel weer een flinke kluif zijn. Zeker als mijn besluitvaardigheid me in de steek laat. En jullie kunnen je vast wel voorstellen hoe de ingrediënten er uit zien. en hoe ’t bakken van de kipblokjes eruit ziet. Toch? Ik weet nog niet of ik dit vaker ga doen, maar voor nu vind ik het wel een oplossing. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jullie er van vinden, zo? Missen jullie de andere foto’s? Of misschien júist niet?

Ingrediënten (4 personen)
300 gram rijst
800 gram Chinese wokgroenten (rode ui, paksoi, Chinese kool, sugar snaps, taugé)
2 kipfilets (ongeveer 300 gram)
1 blik halve perziken op sap (400 gram)
150-200 ml sweet-chillisaus
olie, zout

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Of kook het op de hooikist-manier: was de rijst, breng met 375 ml water aan de kook, laat zachtjes doorkoken tot het water is opgenomen en laat de rijst dan minstens 20 minuten nagaren in een hooikist (of onder je dekbed).
Snij de kipfilets in blokjes.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan en bak daarin de kipblokjes gaar. Voeg, als de kip gaar is, de roerbakgroenten toe Bak de roerbakgroenten op hoog vuur. Roer na een paar minuten de sweet-chillisaus door de groenten. Snij de perziken in blokjes en voeg met het sap uit het blik toe aan de pan. Roer goed door en laat even doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Proef even en breng op smaak met zout.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pilav met perzik en vegetarisch gehakt

Roerbakgroenten en perzik in zoetzure saus

Vegetarische kipstuckjes met perzik

Pindaburgers met Chinese koolsalade

Leimuidense fruitige gehaktschotel

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Gembergehaktballetjes en ananas in zoetzure saus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *