Wortel met sinaasappel en cashewnoten uit de wok

door | 16 feb 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, vegetarisch

Er zijn van die dagen dat het eten niet zo uitpakt als de bedoeling was. Gisteren was er daar één van. En dat terwijl er een vriendje van Free mee bleef eten. Ik baal altijd wel als ik het eten niet zo geslaagd vind, maar als er dan iemand mee eet, dan baal ik toch een beetje extra. Op zich was de smaak wel ok, hoor, maar de consistentie was gewoon niet zo. Het vriendje is al een beetje een kieskeurige eter en hij at zijn bord dan ook niet leeg. Maar zoonlief liet ook de helft staan. Dochterlief vond het “Wel OK” en schepte wel nog een keer op. De omelet was wél erg lekker. Een beetje sesam-olie geeft altijd een heerlijk oosters tintje aan een omelet. Misschien dat ik volgdende keer de wortel en prei wat minder fijn snij. Of misschien koop ik dan -wel zo makkelijk- gewoon een zak voorgesneden wokgroenten, want op zich was de combi ketjapsaus met sinaasappel en cashewnoten wel lekker.

Ingrediënten (voor 5-6 personen)
4 preien
3 winterwortels
1 rode paprika
1 ui
2 cm gemberwortel
2 sinaasappels
1 blikje tomatenpuree
50 ml ketjap manis
150 gram cashewnoten
5 eieren
1 eetlepel sesamolie
zonnebloem- of olijfolie
peper, zout, suiker

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de wortel en de prei in dunne reepjes. Ik heb ze in met de keukenmachine gesneden, maar probeer de reepjes niet te fijn te maken. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Pel de ui en snij in ringen.

Verhit een scheut olie in een wok en fruit daarin de uienringen, de paprikareepjes en de gember aan. Voeg dan de wortelreepjes en prei-ringetjes toe. Roer voorzichtig. Schil de sinaasappel en snij in stukjes en doe die in de pan bij de groenten. Roer de tomatenpuree en de ketjap door elkaar en giet dat mengsel over de groenten in de wok. Voeg nog 50-100 ml water toe, tot je het groentemengsel makkelijk kunt doorroeren.

Klop de eieren los in een kom met wat zout en peper. Verhit de sesamolie met een eetlepel olie in een koekenpan. Doe de losgeklopte eieren in de pan en laat met een deksel op de pan stollen. Als de bovenkant gestold is, laat de omelet dan op de deksel glijden, draai ‘m om en bak de andere kant. Snij de omelet in vijf of zes punten.

Neem de wok van het vuur en roer de cashewnoten erdoor. Proef het groente-mengsel en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker.

Schep wat rijst op een bord, schep er een flinke schep wortel-mengsel over en leg er een stuk omelet bij.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Groenten uit de wok

Vegetarische kip-teriyaki met geroerbakte groene groenten

Spruiten met vega-reepjes in ketjapsaus

Thaise curry met Chinese kool, Jackfruit, rode paprika en cashewnoten

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Groenten in zoet-zure saus met tofoe

Rode kool met pruimensaus en cashewnoten

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *