Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

door | 27 feb 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, snel, traybake, varken, vlees

Als de kat van huis is, dan dansen de muizen op tafel… Vandaag was dochterlief er niet met ’t eten, en maakte ik een traybake met een stukje vlees. Ook met lekker veel groenten, want ik had nog een allegaartje aan groenten in huis die ik niet had gebruikt, afgelopen week. Maar dus ook weer eens met vlees.
Ik ben een beetje laat met mijn blogje, vandaag. Normaal kijk ik geen tv, maar vanavond heb ik de NOS-corona uitzending gekeken. Ik moet zeggen dat ik nog niet zo heel erg gerustgesteld ben… Eerlijk gezegd hou ik mijn hart vast als volgende week alle vakantie-gangers, carnaval-vierders en huishoudbeurs-bezoekers weer naar hun werk gaan en alle kinderen weer naar school of kinderdagverblijf gaan. “Hou je hoofd koel en je handen schoon” las ik op twitter, vanavond. En dat lijkt me wel een goede raad. Dus handen wassen, handen wassen, handen wassen! En geen paniek.

Ingrediënten
500 gram kriel-aardappelen (ongeschild)
1 bloemkool
1 venkelknol
1 courgette
1 ui
4 tomaatjes
4 gemarineerde varkensfiletlapjes
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgette, snij de topjes eraf en snij in stukken. Pel de ui en snij in parten. Snij de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes. Was de roosjes in ruim water. Was de krielaardappels. Was de venkelknol. Snij het groene deel en de onderkant van de knol af. Snij de venkel in twee helften en verwijder de harde kern. Snij de venkel in parten en vervolgens in reepjes.

Doe alle groenten op een bakplaat, sprenkel er ruim olijfolie over en strooi er zout en peper over. Hussel de groenten goed door. Snij de tomaten doormidden en leg die op de groenten.

Leg de varkensfiletlapjes op de groenten en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer een half uur gaar worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake van wintergroenten met notencrumble

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

Traybake met zoete aardappel, en voorgegaarde barbecueworstjes

Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

Spruiten en zoete aardappel met hoisinsaus van de bakplaat

Traybake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *