Vega Shakshuka

door | 29 jul 2020 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, recept, saus, snel, stoofschotel, vegetarisch

Ik heb me er met deze shakshuka wel een beetje makkelijk vanaf gemaakt, met een potje “Vega Shakshuka spice blend”. Op het potje staat een ander recept met prei, aubergine en aardappel, maar ik heb gewoon de gouwe ouwe combi van paprika en tomaat aangehouden. In de kruidenmix zit miso. Ik moet zeggen dat ik dat er niet uit haal, maar het was wel erg lekker. En lekker makkelijk!
Mijn vaste lezers valt het misschien op dat ik andere eieren heb dan anders. Ik koop altijd biologische eieren. Ik vind dat kippen gewoon écht buiten moeten kunnen scharrelen. Bovendien krijgen biologische kippen minder antibiotica en worden hun snavels niet gekapt. Biologische eieren kun je herkennen aan het nummer dat op het ei gestempeld staat: als het met een 0 begint, dan is het een biologisch ei. Ik kocht mijn biologische eieren altijd in de supermarkt, maar nu koop ik ze bij de natuurslager. Dan komen ze ook nog van een kippenboer in de buurt. Ik moest er wel even wennen aan dat ze wit zijn. Maar dat ligt gewoon aan het soort kip.

Ingrediënten
8 eieren
5 rode, gele, oranje paprika’s
2 uien
een kilo trostomaten
een paar takjes peterselie
een paar takjes koriander
2 theelepels shakshuka spice blend
olijfolie
zout, peper
optioneel: (afbak) stokbrood

Bereiding
Pel de uien en snij ze in stukken. Verhit in een hapjes pan een flinke scheut olie en fruit daarin de ui aan. Maak intussen de paprika’s schoon. Was ze en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Bak de paprikablokjes met de ui mee.

Als de paprika zacht begint te worden, strooi er dan de shakshuka kruidenmix over. Was de tomaten, snij ze in blokjes en voeg toe aan de pan.

Knip de peterselie fijn boven de pan. Laat op een laag pitje ongeveer een kwartiertje pruttelen. Afhankelijk van hoeveel vocht er in de tomaten zit, moet je misschien een beetje water toevoegen.

Duw met een lepel vier holletjes in het tomaten-paprika-mengsel en breek boven elk een ei. Strooi wat zout op de eieren. Laat zachtjes pruttelen met de deksel op de pan tot de eieren gaar zijn. Schep wat van de tomaten-paprikasaus met een ei op een bord en strooi er wat korianderblaadjes over. Maak in het resterend tomaten-paprika-mengsel vier nieuwe holletjes en bak daar de andere vier eieren in.

Lekker met een stuk stokbrood.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Shakshuka

Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat

Couscous met geroosterde pompoen en paprika

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Traybake met gnocchi en La Vache kaasjes

Bonengoulash

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *