Traybake met gnocchi en La Vache kaasjes

door | 26 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, snel, traybake, vegetarisch

Eigenlijk was ik van plan om een traybake met blauwschimmelkaas te maken. Daar zijn Edwin en de kinderen niet zo dol op, maar dat vind ik zelf wél erg lekker. Ik had zelfs al een stukje castello blue in mijn boodschappenkar, toen ik opeens van die Vache kaasjes zag liggen in de koeling. Je weet wel, van die zachte driehoek-kaasje, die in een rond doosje zitten. Dáár is Edwin dol op. Dat leek me nou ook wel iets voor op een traybake, dus heb ik die meegenomen om te proberen. Het doosje had ik goed weggestopt in de koelkast, want als Edwin die tegen zou komen als hij op zoek was naar een snackje, dan zouden de kaasje op zijn nog voor ik ze kon proberen op mijn traybake. Ik had eigenlijk verwacht dat de kaasjes -net als mozzarella- helemaal zou smelten en uitlopen. Het heet niet voor niets “smeltkaas”, toch? Maar dat was niet zo. Het bleven mooie driehoekjes, die prachtig goudbruin kleurden. Free vond het maar gekke kaas (hem had ik vast meer plezier gedaan met gewoon mozzarella), maar Edwin, Lone en ik vonden het wel erg lekker!

Ingrediënten
500 gram gnocchi (koelvers)
1 courgette
5 zoete aardappelen
3 paprika’s
250 gram snoeptomaatjes
1 ui
14 La Vache kaas puntjes
zout, peper
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een bakplaat in met wat olie en doe daar de gnocchi op.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Was de courgette, snij in plakken en vervolgens in kwarten. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Pel de uien en snij ze in parten. Hussel alle groenten door elkaar op de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over. Strooi er wat zout en versgemalen peper over.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer een half uur. Haal dan de bakplaat uit de oven en verdeel de snoeptomaatjes en de kaasjes erover.

Maal er nog wat peper over en zet nog een minuut of tien tot vijftien terug in de oven, tot de tomaatjes zijn opengesprongen en de kaasjes mooi goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Traybake met koolraap, pastinaak, en roseval aardappelen

Traybake met wintergroenten met notencrumble

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Italiaanse traybake met biefstukreepjes

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *