Traybake met koolraap, pastinaak en roseval aardappelen

door | 24 mrt 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, traybake, vegetarisch

Ik had even niet zoveel puf om te koken, vandaag. Gelukkig had ik nog groenten in huis voor een lekkere en makkelijke traybake. Het was weer een rare dag, vandaag. Onze dochter, Lone, zit in de eindexamenklas van de havo. Ze hebben deze week toetsweek. Die zouden ze eigenlijk vorige week al hebben, in verband met het sluiten van de scholen is de toetsweek naar deze week verzet. En vandaag kwam eind van de ochtend het nieuws dat de eind-examens in mei niet doorgaan. De rest van deze week gaan de toetsen wel gewoon door en dan zijn ze klaar met alle toetsen. Over een paar weken is er -als die tenminste doorgaat- nog een herkansingsweek. Ze heeft niet echt een herkansing nodig, maar als het kan en mag dan wil ze nog wel een cijfer verbeteren. Met haar huidige cijferlijst zou ze heel ontspannen de examens in gaan, maar het lijkt er op dat we binnenkort de vlag al uit kunnen hangen.

Ingrediënten
1 koolraap
3 pastinaken
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 uien
7 roseval aardappelen
2 bollen solo knoflook
1 tros tasty tom tomaten
1 schaaltje cashewnoten (ongezouten)
100 gram geitenroomkaas
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de schil van de koolraap en snij in blokjes. Was de aardappelen en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Schil de pastinaken met een dunschiller en snij in plakken. Snij de grote plakken in tweeën of in vieren. Doe de gesneden koolraap, aardappelen en pastinaak in een braadslee. Sprenkel er wat olijfolie over en maal er peper en zout over. Hussel alles goed door elkaar en zet dan de braadslee voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij intussen de andere groenten: Was de courgette, snij in plakken en vervolgens in kwarten. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Was de tomaatjes en snij ze doormidden. Pel de uien en snij ze in parten. Snij de knoflook in stukjes.

Haal de braadslee uit de oven en verdeel de nieuwe groenten over de voorgebakken groenten. Verdeel de cashewnoten erover en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Zet de braadslee nog 25 minuten terug in de oven.

Snij intussen de geitenkaas in stukjes. Haal de braadslee uit de oven en verdeel de geitenkaas over de groenten. Laat de kaas even zacht worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade

Spruiten en zoete aardappel met Hoisinsaus van de bakplaat

Tray bake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

Gado gado van de bakplaat

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en Eddo

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *