Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

door | 11 mei 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Jullie weten al wel dat ik fan ben van traybakes, hè? Ik vind ze héérlijk. En lekker makkelijk! Ik heb mijn moeder ook aangestoken met de “traybakeritis”. Zij maakt, sinds ze ze op mijn blog heeft gezien, nu ook regelmatig traybakes. Leuk, hè? Deze is ook weer héérlijk en makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de bieten, uien en peren in stukken snijden. Alles op een bakplaat en hóp de oven in.
Het recept is geinspireerd op een recept uit de Allerhande. Die krijg ik altijd van een collega. Zij neemt de Allerhande voor mij mee en ik de Hallo Jumbo voor haar. Maar nu heb ik haar natuurlijk al een paar maanden niet gezien. Ik heb al twee Hallo Jumbo’s voor haar in mijn laptop-rugzak zitten. Dan zal ik ze alsnog geven als ons kantoor weer open gaat. Vooralsnog lijkt het erop dat dat niet voor september zal zijn. Ik ben blij dat ze daar op mijn werk heel terughoudend in zijn. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het maar eng, die versoepeling van de maatregelen. Volgens mij gaat het allemaal veel te hard en ik ben bang dat we dadelijk op de spreekwoordelijke blaren zitten… Ik hou mijn hart vast.

Ingrediënten
500 gram rode bieten (voorgekookt)
3 rode uien
2 blikken limabonen (2 x 400 gram)
2 peren
1 bakje ricotta (250 gram)
50 gram blanke amandelen
1 theelepel karwijzaad
3 eetlepels balsamico-azijn
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bieten in 8 parten. Pel de uien en snij ook die in parten. Giet de bonen af en spoel ze om. Laat goed uitlekken (bijvoorbeeld in een vergiet). Doe de bieten, uien, bonen en het karwijzaad in een mengkom en hussel goed door. Stort de ricotta in het midden van de bakplaat (prik indien nodig een gaatje in het bakje om het vacuum te verbreken).

Strooi de amandelen erover en sprenkel er olijfolie en balsamico-azijn over heen. Maal er nog wat peper en zout over. Schil de peren met een dunschiller en snij in vieren. Verwijder het klokhuis. Leg de stukken peer her en der over de bakplaat.
Zet de traybake ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met koolraap, pastinaak en roseval aardappelen

Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Gado Gado van de bakplaat

Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat

Bieten-kikkererwtencurry van de bakplaat

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Salade met bieten, frambozen, geitenkaas en gebakken peren

Bietensoep met appel en balsamicoazijn

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *