Korma curry met pompoen en pastinaak

door | 25 sep 2020 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, vegan, vegetarisch

Jaaaaaaaaa, het is weer weekend en Lone is weer thuis! 🙂 Ze had geen colleges vandaag, dus ze was er al rond drie uur. Na de enorme clash met Free over zijn huiswerk, begin van de week, hebben we nu al weer een paar voorbeeldige dagen achter de rug. Het lijkt erop dat hij de regel “Eerst huiswerk af, dan pas gamen” begint te accepteren. Hij heeft niet veel keus, want we zetten gewoon elke keer zijn internet uit. En dat zetten we pas weer aan als zijn huiswerk af is. Begin van de week waren we echt de stomste ouders ooit en vond hij dit je-reinste kindermishandeling. Hij was zelfs van plan om de Ziggo-helpdesk te bellen om te vragen of die zijn internet misschien weer aan konden zetten. Ik ben wel benieuwd wat die gezegd zouden hebben…
Nu Lone thuis is voor het weekend, eten we de komende dagen weer vegetarisch. Ik vind dat ik op deze manier mooi rekening kan houden met alle verschillende wensen. Doordeweeks vis en vlees, wat Lone niet eet, maar wat “de mannen” wel graag willen eten. En in het weekend als Lone thuis is vegetarisch. Vanavond stond deze korma curry met pastinaak en pompoen op het menu. De curry-pasta komt gewoon uit een pakje. Lekker makkelijk én de smaken zijn precies in balans. Zelf een curry van scratch maken is hártstikke leuk, maar voor een doordeweekse vrijdagavond is zo’n curry-pasta echt ideaal. De curry was heerlijk! De combi van pompoen en pastinaak met die licht-pittige en zoete van de korma-mix is echt heerlijk!!!

Ingrediënten
1 hokkaido pompoen
3 pastinaken
2 uien
1 blik kokosmelk
1 pakje curry pasta voor korma curry (vegan)
een paar handjes ongezouten cashewnoten (ongeveer 100 gram)
olijfolie
zout, peper
rijst (ongeveer een half kopje per persoon)

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil de pastinaken met een dunschiller. Snij de pastinaak in dikke plakken en snij die in kwarten of helften (afhankelijk van de doorsnede). Snij de hokkaido pompoen doormidden en schraap met een lepel de pitten en de draden eruit. Snij de lege helften in plakken en snij daar de schil vanaf Snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snij in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit daarin zachtjes de ui aan. Voeg, als de ui glazig is, de blokjes pompoen en pastinaak toe en roer die een paar minuten mee.

Voeg dan het blikje kokosmelk en de curry pasta toe. Roer goed door en laat op een laag pitje met de deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de pompoen en de pastinaak gaar zijn. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en geurig zijn.
Schep wat rijst op en schep daar de curry naast of over. Strooi er een handje geroosterde cashewnoten over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pompoen-kikkererwten curry

Curry met noten en gedroogd fruit

Linzencurry

Tikka masala met pompoen en kikkererwten

Pompoenstoof uit de slowcooker, met kikkererwten en abrikozen

Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten

Pastinaaksoep van Jamie

Wortel-pastinaaksoep met gember en sinaasappel(sap)

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *