Tikka masala met pompoen en kikkererwten

door | 26 nov 2019 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, stoofschotel, vegetarisch

Oh, ik had al eens een pompoen-kikkererwten curry op mijn blog gezet, zag ik… Nou ja, deze is wel anders. Die van vorig jaar was een versie met een enorme waslijst aan kruiden. Dit is een makkelijke het-is-maandag-versie met een (milde!) curry pasta uit een pakje.
Free kwam op het idee om er mango-chutney bij te nemen. Goed idee van ‘m!
Ik heb wat nieuws op mijn blog. Echt vers-van-de-pers: gisteren mee begonnen. Onderaan mijn blogje ga ik voortaan suggesties zetten naar andere recepten. Dus als je dit lekker vindt, dan vind je dit misschien ook wel lekker? En dan gerechten die er een beetje op lijken. In dit geval dus een ander gerecht met pompoen, een ander gerecht met kikkererwten, en een andere curry, of ander Indiaas eten. Leuk, he? Vind ik zelf wel, in ieder geval. Zo komen gerechten die ik er eerder op gezet heb nóg eens voorbij. En voor mij is dat een heerlijk “Ooooooo ja, dat was óók lekker!”
Mijn plan is om dat ook voor al mijn oude blog-postjes te doen. Maar dat zal niet van de ene op de andere dag gaan. Ik begin maar met mijn meest-bezochte blogs, denk ik.

Ingrediënten
1 flespompoen
2 uien
1 zoete aardappel
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten
1 pakje tikka masala milde currypasta
1 bekertje creme fraiche (200 gram)
olijfolie
peper en zout
een paar handjes cashewnoten (optioneel)

Bereiding
Pel de ui en snij in ringen. Verhit in een wokpan een paar eetlepels olijfolie en fruit de uienringen zachtjes tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit. Laat zachtjes opstaan, onder af en toe roeren. Maak intussen de pompoen schoon: schil de pompoen met een dunschiller. Snij de onder- en bovenkant eraf en snij de pompoen in de lengte door. Schraap de pompoenpitten en draden eruit met een lepel. Snij de pompoen in blokjes. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snij ook die in blokjes. Voeg de pompoen en de zoete aardappel toe aan de pan en bak ze even mee.

Voeg de curry pasta toe en roer die erdoorheen.

Voeg de kikkererwten toe en een half kopje water en roer goed door. Laat met de deksel op de pan in ongeveer een half uur gaar stoven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Als de pompoen gaar is (prik er even in!), roer dan de creme fraiche door het pompoenmengsel.

Schep wat rijst op een bord en schep er wat pompoen-kikkererwten curry over. Garneer eventueel met een handje cashewnoten.

Eet smakelijk

Misschien vind je deze gerechten ook wel lekker?

pompoen-kikkererwten curry

Roti met kip-kerrie

pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Pompoenstoof uit de slowcooker, met kikkererwten en abrikozen

Courgette en kikkererwtentaart van Nigella

tikka massala met bloemkool en paneer

Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en Eddo

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *