Thuis uit eten: driegangen kerstdiner

door | 19 dec 2020 | avondeten, hoofdgerecht, nagerecht, vegetarisch, voorgerecht

Hebben jullie wel eens zo’n thuis-diner van een restaurant besteld? Wij nog nooit, eerlijk gezegd. We gingen, voor Corona, ook niet zo vaak uit eten. Hooguit een paar keer per jaar. En áls we al uit eten gingen, dan meestal een kind-vriendelijk restaurant.
Omdat het Kerstfeest van mijn werk niet door gaat, ivm corona natuurlijk, hebben we een kerst-diner-box gekregen. Van Maison van den Boer. We konden kiezen uit meerdere menu’s en ik heb voor het vegetarische menu gekozen. De box (of eigenlijk tas) werd gisteren gebracht en vanavond heb ik ‘m klaargemaakt en met Lone gegeten. (Voor Edwin en Free heb ik wat anders gemaakt) In eerste instantie, als je van die plastic en aluminium bakjes uit de tas tilt, dan kun je je niet voorstellen dat dat een chique kerstdiner gaat worden. Maar als je dan volgens de beschrijving en de voorbeeld foto de borden opmaakt, dan heb je opeens hartstikke chique eten. Lone noemde het eten “avontuurlijk”. Ze wil met eten namelijk graag weten wat ze kan verwachten, qua smaak en structuur, maar met een beschrijving als “bloemkoolrillette” wist ze eigenlijk nog niet wat het was. Ze heeft dapper alles geproefd, maar ze vond het toetje het lekkerste. Ik vond het súper leuk en allemaal súper lekker! En ik vond het hartstikke leuk om zelf zo’n chique bordje klaar te maken. Is weer heel wat anders dan mijn gebruikelijke stamppotten, ovenschotels en AVG’tjes, he?
Hieronder uiteraard geen recepten, want die weet ik natuurlijk helemaal niet. Het enige wat ik heb gedaan was het opwarmen en op de borden leggen. Maar wel een paar foto’s om jullie een idee te geven wat we aten.

Voorgerecht
Bloemkoolrillette, timbaaltje van mierikswortel pannacotta, zoetzure radijs, kurkuma bloemkoolroosjes, mosterd creme, zwarte olijven kruimels, crouton van zwart brood, crème van aardpeer, waterkers en eetbare bloemen.

Hoofdgerecht
Tarte tatin van pastinaak met curry, wortelen met pesto van lavas, rode kool salade, gegrilde witlof met hazelnoten, gele uitjes en waterkers.

Nagerecht
Gepocheerde peer met nougatinemousse, yoghurt vanillecrème, praliné-creme, gel van duindoornbessen, praliné-crumble met een karamel-hazelnoot.

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kerstsalade met mozzarella, mandarijn en prosciutto

Regenboog traybake

Radijsjestaart

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompôte

Pistache-merenguetaart met frambozen

Vegan chocolademousse

Tataaaaaaaaaa tapioca

Stoofpeertoetje

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *