Regenboog traybake

door | 8 nov 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, traybake, vegan, vegetarisch

Gisteravond aten we deze heerlijke, vrolijke regenboog traybake. Dochterlief is hard aan het leren, want ze zit middenin een toets-periode. Vorig weekend was ze druk bezig met verslagen die ingeleverd moesten worden, dit weekend zit ze hard te blokken. Om haar een beetje extra te verwennen, van ’t weekend, maakte ik deze rainbow traybake. Lekker veel groenten in (bijna) alle kleuren van de regenboog. Ze houdt erg van regenbogen, namelijk! Én van traybakes!
Ik heb eerst de harde groenten een half uurtje in de oven gezet en de zachte groenten, die veel korter in de oven moeten, er pas later bij gelegd. Ik ben hartstikke tevreden over het eind-resultaat. Lone en ik vonden het heerlijk! En is ’t geen plaatje? Ja, hè? Onze mannen waren er wat minder over te spreken. “Wat eten we? Traybake? Aaaaaaah?! Je wéét toch dat ik traybake haat?” was de reactie van zoonlief. *zucht* Alleen de aardappeltjes vond hij wél lekker… Maar hij moet niet piepen, hoor, het was gewoon hartstikke lekker. Heerlijk geroosterde groenten, met een beetje zout, peper en Italiaanse kruiden. Mmmmm!
Je kunt deze traybake natuurlijk maken met allerlei groenten; het hoeven niet precies deze te zijn. En de hoeveelheden komen ook niet zo nauw. Als je maar een “rijtje” vol kunt leggen.

Ingrediënten
1/2 pompoen
2 pastinaken
2 rode paprika’s
3 zoete aardappels
1 netje spruiten
2 rode uien
10 kleine aardappelen
250 gram snoeptomaatjes
3 tenen knoflook
olijfolie
zout, peper
2 theelepels Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de spruiten schoon: snijd het kontje eraf en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes. Schil de pastinaken met een dunschiller en snij in stukjes. Schil de aardappelen en snij die in parten. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten en de draden. Snij de schil weg en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de zoete aardappels en snij die blokjes. Doe de verschillende groenten, één voor één, in een mengkom, giet er wat olie over heen en hussel goed door, zodat alle blokjes bedekt zijn met een dun laagje olie.

Leg de groenten dan op kleur gesorteerd in stroken op de beklede bakplaat.
Strooi er wat zout en peper over. Zet de bakplaat een half uur in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de zachte groenten klaar. Was de paprika’s en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Pel de uien en snij in parten. Was de snoeptomaatjes. Pel en snipper de knoflook. Neem de bakplaat uit de oven. Passen alle groenten op één bakplaat? Prima, leg dan de zachte groenten in stroken naast de al-geroosterde groenten. Zo niet: bekleed dan een tweede bakplaat (of braadslee) met bakpapier en leg de helft van de geroosterde groenten (ook weer in stroken) op de tweede bakplaat. Schik de groenten op de eerste bakplaat wat in en leg dan de nieuwe, zachte groenten ernaast.

Bij mij werden de spruiten al best wel donker. Dek in dat geval de groenten af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat ze verbranden. Sprenkel wat olie over de nieuwe groenten en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de knoflook erover en strooi wat Italiaanse kruiden over de hele bakplaat.

Zet de bakplaat nog een half uurtje terug in de oven.
Neem de bakplaat uit de oven en schep van alle groenten wat op een bord.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pompoen uit de braadslee met eekhoorntjesbrood, olijven en feta

Traybake met abrikozen, pistachenoten en camembert

Traybake met gnocchi en La Vache kaasjes

Traybake van groene groenten en bulgur met amandelen en ricotta

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Traybake met koolraap, pastinaak en roseval aardappelen

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Spruiten en zoete aardappel met Hoisinsaus van de bakplaat

Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *