Traybake met abrikozen, pistachenoten en camembert

door | 10 jul 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Ik had eigenlijk geen eten meer in huis, voor vandaag. In eerste instantie was ik van plan om maar gewoon diepvries pizza’s te halen (want: pffffffff…), maar uiteindelijk bedacht ik dat een traybake eigenlijk net zo snel en wel zo gezond zou zijn. Ik had -behalve de abrikozen die ik nog in huis had- geen vooropgesteld plan toen ik boodschappen ging doen bij de buurtsuper. Dit is ‘m geworden: traybake met oranje zoete aardappel, groene broccoli, witte courgette, rode tomaat, gele abrikozen, met pistachenoten en camembert.
Lone en ik vonden het ‘m weer heerlijk! De mannen waren er wat minder over te spreken: Free vond het bij voorbaat al niks (“Ik hou niet van traybakes, dat wéét je toch?”) en Edwin houdt niet van broccoli en courgette.
De abrikozen waren er súper lekker bij. Heerlijk zacht en fris zuur. Lekker met de pistachenoten, en de gesmolten camembert maakte het helemaal af. Héérlijk vind ik dat: gesmolten camembert. Ik twijfelde eerst of ik geitenkaas of feta zou gebruiken, maar daar houden ze alledrie niet zo van, dus heb ik voor de camembert gekozen. En het was héérlijk!
Voor mijn vaste lezers nog even een update van het kamer-zoek-front: dat studentenhuis van woensdag, dat gaat helaas niet door. Dat viel erg tegen, want het leek echt een match made in heaven… Maar de aanhouder wint, dus we schrapen de moed weer bij elkaar en gaan weer verder op jacht.

Ingrediënten
1 stronk broccoli
2 courgettes
2 zoete aardappels
400 gram cocktail trostomaten
8 abrikozen
1 camembert
50 gram pistachenoten
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de roosjes van de broccoli. Snij de broccoliroosjes nogmaals doormidden of in vieren, zodat ze niet te groot zijn. Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Was de courgette, snij in halve plakken.
Sprenkel er ruim olijfolie over en hussel dan de zoete aardappel, broccoli en courgette door elkaar op de bakplaat. Strooi er wat zout en versgemalen peper over.

Was de abrikozen, snij ze doormidden en verwijder de pit. Verdeel de halve abrikozen over de bakplaat. Strooi de pistachenoten over de groenten. Knip de tros trostomaten in groepjes van drie en verdeel die over de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer een half uur. Haal dan de bakplaat uit de oven. Snij de camembert in puntjes en verdeel die over de bakplaat.

Zet de bakplaat nog een minuut of tien terug in de oven, tot de camembert gesmolten is.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met gnocchi en la vache kaasjes

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Traybake met koolraap, pastinaak, en roseval aardappelen

Traybake met wintergroenten met notencrumble

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Italiaanse traybake met biefstukreepjes

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

Traybake van groene groenten en bulgur, met amandelen en ricotta

Tray bake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *