Ik had een fijne, relaxte dag, vandaag. Woensdag is mijn part-time dag en ik heb niet veel gedaan, eigenlijk. ‘s Middags heb ik een lekkere middagdut gedaan, want ik was best wel moe Ik moet nog een beetje wennen aan het back-to-work-ritme. Ik heb ruim twee uur geslapen en daar ben ik goed van opgekikkerd.
‘s Avonds aten we deze Aardappels-Vlees-Groenten maaltijd. We hebben gesmuld: manlief en zoonlief en ik zelf ook. Héérlijk! Meestal vind ik AVG’s een beetje saai om te maken, maar deze varkenshaasrolletjes waren wel erg leuk om te maken.

Ingrediënten (3 personen)
4-5 flinke aardappelen
1 pond spruiten
1 varkenshaas (ongeveer 300 gram)
6 plakken prosciutto
3 theelepels groene pesto
een paar takjes salie
vloeibare margarine
olie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen indien nodig de aardappelen schoon en doe ze heel en met schil en al in een pan. Kook de hele, ongeschilde aardappelen gaar. Giet af en laat een beetje uitstomen.

Als de aardappelen een beetje zijn uitgestoomd, snijd ze dan in dikke plakken (ruim 1 cm dik). Verhit een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en bak daarin de plakken gekookte aardappel aan beide kanten mooi goudbruin. Strooi er wat zout en peper over. Neem dan de gebakken aardappels uit de pan, voeg indien nodig wat vloeibare margarine toe en bak de volgende portie aardappel plakken.

Snij de varkenshaas in drie stukken en snij die stukken in, zodat je ze open kunt klappen. Leg twee plakken prosciutto deels overlappend op elkaar en besmeer dat met een theelepel pesto. Leg daar een opengesneden stuk varkenshaas op.

Rol de prosciutto en varkenshaas op en leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.

Zet de varkenshaas 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem dan de ovenschaal uit de oven. Laat de oven nog even aan staan. Pluk de blaadjes van de salie en bestrijk die met wat bakvet van de varkenshazen. Leg op elke varkenshaas een paar blaadjes salie en zet ze nog even terug in de oven.

Maak intussen de spruiten schoon: snij het stronkje af en verwijder eventueel lelijke, buitenste bladeren. Kruis het stronkje in. Kook de spruiten in licht gezouten water gaar.

Neem de varkenshaasrolletjes uit de ovenschaal (leg ze alvast op de borden).

Giet de spruiten af als ze gaar zijn en doe ze dan even in de ovenschaal van de varkenshazen. Roer om, zodat alle spruiten bedekt zijn met wat van het bakvet.

Leg wat gebakken aardappels op de borden, naast de varkenshaasrolletjes en schep er spruiten naast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruiten in kokosmelk

Rollade en spruiten met hazelnoot, cranberry en sinaasappel

Gebakken aardappels, erwtjes, sla en varkenshaas met champignonroomsaus

Runderrollade met hasselback aardappelen en gesmoorde witlof

Patate Carne Verdura

Bloemkoolgratin, krokante krieltjes en rollade

Varkenshaas à la Huub

Regenboog traybake

Kiprolletjes met spek en banaan & aardappelpartjes uit de oven

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven