Zalmpakketjes uit de oven

door | 30 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, vis

Zo’n pakketje met vis uit de oven vind ik heel chique ogen, maar het is eigenlijk heel makkelijk. In deze pakketjes had ik zalm, sperziebonen, snoeptomaatjes, ansjovis, olijven en basilicum. Heerlijk en gezond! Ideaal voor op een werkdag, zoals gisteren. Want ik was door de zomertijd vrij laat met koken. Maar als er -als het weer verantwoord kan- mensen komen eten, dan is het ook een ideaal recept.
Ik heb de sperziebonen voorgekookt omdat ik niet wil dat ze niet goed gaar zijn. Misschien kan het zonder voorkoken ook wel, hoor, maar door het voorkoken weet ik zeker dat ze goed gaar en lekker zacht zijn. De zalm heb ik gewoon direct uit de vriezer gebruikt. Je kunt de vis natuurlijk ook laten ontdooien of verse zalmfilet gebruiken, dan zal het wat eerder gaar zijn. Maar uit de vriezer ging ook.
Ik heb er geen aardappels of rijst of zo bij gemaakt. Niet dat ik koolhydraatvrij of koolhydraat-arm eet, hoor, maar het kan prima zonder. Als je er wél iets wilt maken, dan zou ik bijvoorbeeld couscous doen. Dat is lekker licht.

Zalmpakketjes uit de oven

Een pakketje uit de oven met zalm, sperziebonen, snoeptomaatjes, ansjovis, olijven en basilicum. Heerlijk en gezond! Zo'n pakketje oogt -vind ik- heel chique, maar het is heel makkelijk!

 • 3 Zalmfilets ((diepvries, graatvrij))
 • 600 gram Sperziebonen
 • 400 gram Snoeptomaatjes
 • 50 gram Ansjovis in olijfolie ((1 blikje))
 • 50 gram Zwarte olijven
 • 15 gram Basilicum
 • 1 Citroen
 • Zout, peper, olijfolie
 1. Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 220 graden.

 2. Maak -indien nodig- de sperziebonen schoon: snij de topjes er af en knak doormidden. Kook de sperziebonen even kort voor. Giet af en laat even uitstomen. Snij de snoeptomaatjes doormidden. Plet de zwarte olijven (bijvoorbeeld onder een schaaltje of glas), verwijder de pit en scheur in stukken. Hou eventueel een paar kleine, mooie basilicumblaadjes apart om te garneren en snij de grote basilicumblaadjes in reepjes.

 3. Meng in een mengkom de voorgekookte sperziebonen met de tomaatjes, olijven, ansjovis en de basilicum. Giet de olie van de ansjovis erover (of gebruik gewoon olijfolie). Hussel alles goed door elkaar. Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper. Snijd een citroen in 6 plakjes (zonder de kapjes).

 4. Leg een flink stuk (ongeveer 50 cm) aluminiumfolie op het aanrecht. Schep er een derde van het sperziebonen-mengsel op. Leg daar een zalmfilet op en daarop twee plakjes citroen.

 5. Vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje. Als je de zijkanten van het alu-folie niet bij elkaar krijgt spreid de groenten dan iets meer uit, zodat je een langer en dunner pakketje krijgt. Leg de drie pakketjes op een bakplaat of in een braadslee.

 6. Zet de pakketjes 35-40 minuten in de oven (als de zalm ontdooid was, dan kan het vast wel wat korter).

 7. Leg een zalmpakketje op een bord en vouw open. Garneer eventueel met een paar kleine blaadjes basilicum.

 8. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Mediterraan
Ansjovis, Basilicum, Pakketje uit de oven, Snoeptomaatjes, Sperziebonen, Tomaatjes, Vis, Vispakketje, Zalm, Zalmfilet

Misschien vind je dit ook lekker?

Zalm en croûte

Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

Zalm-courgette-taart

Freddie’s “Fish Wellington”

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *