Pizza met linzen en courgette

door | 23 jul 2021 | avondeten, brood, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, recept, traybake, vegetarisch

Morgen ga ik op vakantie! Een weekje kamperen met de kinderen in Drenthe. De weersvoorspelling is vrij dramatisch, met onweer en hevige buien. Maar ik hoop dat dat meevalt. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in. De auto staat, op een paar tassen na, al gepakt. Tas met spelletjes en boeken mee, dus als het regent vermaken we ons ook wel. Maar ik hoop wel op een beetje redelijk weer, natuurlijk. Ik heb een nieuwe kampeerkeuken en ik kan bijna niet wachten om die uit te proberen. Lekker buiten koken, midden in de natuur. Ik weet niet óf en hoe vaak ik aan bloggen toe zal komen. Ik heb in ieder geval de WordPress app weer op mijn telefoon gezet. Die ben ik nu, met dit blogje, aan het uitproberen. Ik moet er even inkomen hoe bepaalde dingen moeten in de app (ipv op de laptop), maar daar kom ik vast wel uit.

Ingrediënten

 • 1 rol pizzadeeg + tomatensaus (koelvers)
 • 1 blik linzen (400 gram)
 • 1 ui
 • 2 courgettes
 • 1bakje Cherry tomaatjes
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 bol mozzarella
 • 2 eetlepels olie
 • Zout, peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Pel en snipper de ui. Was de courgettes en snij ze in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui aan. Als de ui zacht is, voeg dan de courgette blokjes toe. Bak even mee tot de courgette zacht is en strooi er dan wat zout en peper naar smaak over.
 • Giet de linzen af en roer de tomatensaus er door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het pizzadeeg er op uit. Verdeel het linzen-mengsel over het deeg.
 • Verdeel daar het courgette en ui mengsel over. Was de tomaatjes en snij ze doormidden. Verdeel de tomaatjes over de pizza.
 • Bestrooi met de geraspte kaas. Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel die over de pizza.
 • Zet de pizza 15 tot 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten en mooi goudbruin.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaatpizza met gyros

Gevlochten calzone pizza

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Flatbread pizza

Zelfgemaakte pizza

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *