Gevlochten calzone pizza

door | 1 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, oven, recept, rund, traybake, varken, vlees

Oeh, wat is deze goed gelukt zeg, al zeg ik het zelf. In het boodschappen magazine van deze maand stond een plaatje van “Gevlochten pizza” . Het is een soort calzone, je weet wel: zo’n dichtgeklapte pizza, maar dan gevlochten net als een appelstrudel.
Ik twijfelde wel even, gisteravond, of ik niet toch gewoon een platte plaatpizza zou maken, in plaats van zo’n calzone-achtige pizza. Maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb, want hij is echt gewéldig geworden.
Ik had me wel iets verkeken op de hoeveelheid, trouwens. Zo’n rol pizzadeeg (in ieder geval de versie die ik had gekocht) is voor 2 porties, volgens de verpakking. Één leek me een beetje weinig voor met ons drieën, dus ik had er twee gekocht. Maar met zijn drieën kregen we net aan de eerste pizza op. Dus met de hoeveelheden in de ingrediënten-lijst hieronder heb je genoeg voor ongeveer 5 tot 6 personen. De rest hebben we lekker met de lunch op gesmikkeld, vandaag.
Aanrader, dus! Hártstikke lekker! En het staat nog hartstikke leuk ook!

Ingrediënten (voor 5-6 personen)
2 x koelvers pizzadeeg met tomatensaus
1 zak Italiaanse roerbakgroenten (600 gram)
500 gram rundergehakt
150 gram hamblokjes
100 gram salami
90 gram parmezaanse kaas
250 gram geraspte mozzarella
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin het gehakt rul. Als het gehakt gaar is, voeg dan de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak die even mee. Giet dan de tomatensaus erover en roer goed door. Kook even een paar minuten door en neem dan de pan van het vuur.

Rol het pizzadeeg uit op bakpapier op een bakplaat (je wilt de gevlochten pizza dadelijk niet meer verplaatsen). Snij het deeg vanaf beide buitenranden in tot ongeveer 1/3 van het deeg, in repen van 1-2 cm breed (zie bovenstaande foto). Dat insnijden gaat heel makkelijk met de pizza-roller! Leg de helft van het tomaten-groenten-gehaktmengsel in de middelste baan van het deeg. Knip de salami-plakjes in stukken. Verdeel de salami, hamblokjes, geraspte mozzarella en geraspte parmezaanse kaas erover.

Nu gaan we de calzone pizza dichtvlechten: vouw eerst de buitenste twee banen kruislings naar binnen over de vulling. Leg daarna, om-en-om, een reep pizzadeeg schuin over de vulling. Als het eind in zicht komt, dan leg je ook de laatste twee repen kruislings naar binnen zodat het deeg daar een beetje omhoog komt te staan. Vlecht de andere repen daarover heen.

Bak de pizza in ongeveer 20 minuten, tot het deeg mooi bruin begint te worden.

Snij de calzone pizza in stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaatpizza met balletjes en broccoli

Pizza met pecorino, spinazie en ei

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Flatbread pizza

Pizza met worst en druiven

Traybake pizza

Zelfgemaakte pizza’s

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

Hartige strudel met geroosterde paprika en artisjokken

Appelstrudel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *