Plaatpizza met balletjes en broccoli

door | 24 jan 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, lunch, oven, recept, snel, traybake, vlees

Het weekend is alweer voorbij: dochterlief is alweer lang en breed in Enschede. Ze is extra vroeg vertrokken, vandaag. Niet alleen om netjes voor de avondklok op haar studentenkamer te zijn, maar ook om de te verwachten drukte in het OV in de laatste trein voor de avondklok voor te zijn. Dat betekende wel dat ze ruim een uur eerder vertrok dan normaal. Ik was eerst van plan om halverwege de middag te eten, dus ik had een lekker makkelijke maaltijd gepland zodat ik niet ál te vroeg hoefde te beginnen. Maar voor ons gevoel hadden we nog maar net onze lunch achter de kiezen, dus dat zagen we toch niet echt zitten. In plaats daarvan heeft dochterlief alle ingrediënten meegenomen, zodat ze het eten op haar studentenkamer zelf kon maken: een rol pizzadeeg, een stronk broccoli, vegetarische balletjes en geraspte kaas. Heeft ze meteen voor morgen, ook. Wij aten hetzelfde, maar dan met gewone gehaktballetjes van vlees. De pizza was hártstikke lekker, met die broccoli, gehaktballetjes en tomaatjes. Héérlijk!
Ik had eigenlijk wel van de topping-ingrediënten teveel voor één pizza. De hoeveelheden hieronder zijn (ongeveer) de hoeveelheden die ik gebruikt heb: ongeveer de helft van wat op de ingrediënten-foto staat. De rest van de gehaktballetjes en snoeptomaatjes hebben we zo opgesmikkeld. Kaas terug in de koelkast, die gebruik ik komende week weer op een quiche.

NB: Ik hoor net op het nieuws dat het vanavond ook in Enschede onrustig is, met een demonstranten in het centrum. Ik ben blij dat dochterlief veilig en wel binnen is.

Ingrediënten (3 personen)
1 rol pizzadeeg + potje saus
1/2 stronk broccoli
150 gram snoeptomaatjes
1/2 pak voorgegaarde gehaktballetjes (200 gram)
50 geraspte belegen kaas
50 gram geraspte mozzarella

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier op een bakplaat. Besmeer het deeg met tomatensaus.

Snij de balletjes gehakt doormidden en verdeel die over het pizzabodem. Snij de snoeptomaatjes doormidden en leg die tussen de (halve) gehaktballetjes. Verdeel de stronk broccoli in kleine roosjes en verdeel die over de pizza. Strooi er geraspte kaas en geraspte mozzarella over.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pizza in 15-20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pizza met pecorino, spinazie en ei

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Flatbread pizza

Pizza met worst en druiven

Traybake pizza

Zelfgemaakte pizza’s

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

Flammkuchen caprese

Flammkuchen met gegrilde paprika

Plaattaart met wortel, brie en hazelnoten

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *