Plaattaart met wortel, brie en hazelnoten

door | 22 jul 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Dit is echt een heerlijk receptje: lekker makkelijk en het kost niet teveel tijd. En natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker! Ik ben normaal niet zo dol op gekookte worteltjes, maar zo op een plaattaart met brie en hazelnoten vond ik ze wel lekker. Ik heb er ook een gele en een paar paarse wortels bij gedaan, omdat een beetje afwisseling in kleur wel leuk staat, maar als je ze niet kunt vinden, dan hóeft het natuurlijk niet.

Ingrediënten
1/2 bosje bospeen
een paar paarse en/of gele wortelen
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 punt brie
een schaaltje hazelnoten
een paar takjes tijm
1 flinke theelepel mosterd
zout, peper
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (laat het bakpapiertje er gewoon onder zitten). Besmeer het bladerdeeg met een dun laagje mosterd. Snij de brie in plakjes en verdeel die over de bladerdeeg.

Schil de wortels met een dunschiller en snij in plakjes. Doe de wortelplakjes in een mengkom en giet er wat olijfolie bij. Hussel goed door, zodat alle wortelplakjes bedekt zijn met olie. Verdeel de plakjes over de deegbodem.

Hak de noten grof en strooi die over de wortels. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi die over de plaattaart. Strooi er wat zout en peper over.

Bak de plaattaart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaattaart met groene aspergetips, pesto en granaatappelpitjes

Prei-plaattaart

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Kaas-uien plaattaart

Plaattaart met witlof, rode ui en brie

Flammkuchen caprese

Flammkuchen met gegrilde paprika

Omgekeerde bladerdeegpizza van Jamie

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *