Flammkuchen caprese

door | 2 jul 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Ik smokkel een beetje, vandaag. Ik zet jullie de tweede flammkuchen voor, van twee dagen geleden. Zelf zijn we uit eten geweest, vanavond. Lone heeft vandaag namelijk haar diploma gekregen. Het was een Corona-proof drive-through diploma-uitreiking. Het was top! Het Pantarijn is er in geslaagd om er tóch een hele leuke, speciale en persoonlijke uitreiking van te maken! Bijzonder geslaagd!!!

Dat uit eten vond ik -eerlijk gezegd- best nog wel eng. Ik ben op zijn zachtst gezegd nogal voorzichtig op Corona-gebied. En búiten mensen zien en spreken en ontmoeten, is één ding, maar bínnen vertrouw ik nog niet helemaal. Maar we wilden Lone’s diploma natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik heb even gedacht over afhalen of laten bezorgen, maar eten uit plastic bakjes vind ik gewoon niet feestelijk. Hoe lekker het ook is… En dus vond ik dat ik niet moest piepen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en zijn we tóch uit eten gegaan. Het was gezellig en lekker en feest!

Ingrediënten
1 rol flammkuchendeeg (koelvers)
2 tomaten
2-3 eetlepels groene pesto
125 gram geraspte kaas
1 bol mozzarella
30 gram pijnboompitten
1/2 zakje rucola (40 gram)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat (laat het deeg op het bakpapier zitten). Smeer de groene pesto met de bolle kant van een lepel uit over het deeg. Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over het deeg. Strooi de geraspte kaas erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die over de flammkuchen. Strooi de pijnboompitten erover.

Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar en knapperig en de kaas gesmolten en goudbruin is.


Neem de flammkuchen uit de oven en strooi er wat rucola over.

Snij de flammkuchen in stukken.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Tuna melt flammkuchen

Flammkuchen met gegrilde paprika

Gnocchi caprese

Plaattaart met groene aspergetips, pesto en granaatappelpitjes

Zelfgemaakte pizza’s

Prei-plaattaart

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Traybake-pizza

Omgekeerde bladerdeegpizza van Jamie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *