Pizza met worst en druiven

door | 15 sep 2020 | avondeten, brood, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, varken, vlees

Er zijn van die dagen dat ik het eten zelf niet zo geslaagd vind. Gelukkig niet heel vaak, maar gisteren was zo’n dag. Misschien ook een beetje omdat we nogal een bewogen middag achter de rug hadden. Free kwam  overstuur thuis omdat hij zijn jas was kwijt geraakt op school. En ongetwijfeld ook -denk ik- omdat het opstarten na het afgelopen half jaar én de overstap van een mavo-havo brugklas naar een havo-vwo tweede klas best pittig is. Toen hij weer een beetje gekalmeerd was zijn we samen naar school gereden, zodat hij zijn jas kon zoeken. Gelukkig heeft hij ‘m weer gevonden! Daarna zijn we naar de auto-wasstraat gereden en mocht hij in de auto blijven zitten terwijl de auto gewassen werd. En tot slot gingen we naar de natuurslager, voor braadworsten, grillworst en een appelsap-tap. Tegen de tijd dat we weer thuis kwamen was zijn bui wel weer opgeknapt.
Met de braadworsten heb ik een recept uit de nieuwe Jamie gemaakt: vlugge pizza met worst. Hij was wel lekker, maar eigenlijk vond ik het worstvlees iets te donker geworden. Ik had ’t iets minder hard aan moeten bakken in de pan. Én er rekening mee moeten houden dat het in de oven nog wat door zou kleuren. Het was wel een súper lekkere en verrassende combinatie: dat gekruide vlees, de tomatensaus en rozemarijn, de druiven en de pijnboompitten. Zéker voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten (voor 3 personen)
225 gram zelfrijzend bakmeel
1-2 eetlepels bloem
3 braadworsten
2 rode uien
1 takje rozemarijn
3 eetlepels pizzasaus
1 bol mozzarella
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 240 graden. Pel de uien en snij ze in ringen. Doe de uienringen met de naaldjes van de rozemarijn, wat zout en een scheutje olijfolie in mengkom en hussel goed door. Zet opzij. Doe het zelfrijzend bakmeel met (ongeveer) 120 ml water en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot je een deegbal hebt.
Vet een bakplaat of braadslee in met wat olie. Strooi wat bloem over de deegbol en leg de deegbol op de ingevette bakplaat. Duw het deeg uit, zodat het ongeveer overal even dik is. Maak een schone theedoek nat en dek daar de bakplaat mee af.

Haal de braadworsten uit hun velletje: draai de worst in het midden (alsof het zo’n ballon-figuur-ballon is) en duw het vlees tussen je vingers uit het velletje. Verdeel de ontvelde worst in stukjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de stukjes worst-vlees rondom bruin en gaar.

Smeer de pizzasaus over het deeg uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de rode ui met rozemarijn daarover.

Verdeel de worstenballetjes erover. Zet de pan waarin je de worst hebt gebakken terug op het vuur en doe daar de druiven in. Bak de druiven even kort aan.

Strooi de geraspte kaas tussen de balletjes worst. Verdeel de gebakken druiven over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en leg hier en daar een plukje mozzarella. Strooi de pijnboompitten erover.

Zet de pizza ongeveer 5 minuten in het midden van de oven en ongeveer 5 minuten onderin de oven tot het deeg goudbruin en krokant is. Snij de pizza in 3 delen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Flatbread pizza

Zelfgemaakte pizza’s

Traybake pizza

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

Flammkuchen caprese

Geroosterde bloemkoolsoep met saucijzenballetjes

Zuurkooltaart met kip, spekjes, druiven en walnoot

Druivenjam met port en specerijen en druivenjam met munt

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *