Plaatpizza met gyros

door | 23 mrt 2021 | avondeten, brood, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, varken, vlees

Van ’t weekend was ik gezellig naar mijn moeder. Ik heb wél voor de zekerheid eerst een coronatest gedaan. Ik nies me namelijk drie slagen in de rondte. Ik ga er vanuit dat het iets allergisch is, maar voor ik naar mijn moeder ging wilde ik ’t toch even zeker weten. Mijn test was negatief, dus kon ik met een gerust hart naar haar toe. Zondag eind van de middag ging ik weer op huis aan, zodat ik voor het eten thuis zou zijn. Met boodschappen bestellen had ik er al rekening mee gehouden dat we maar een beetje makkelijk moesten eten, zondag. Mijn keuze viel op deze plaatpizza met gyrosreepjes. Lekker makkelijk en met gyros doe ik manlief en zoonlief een groot plezier. Ik heb er een griekse (of in ieder geval grieks-achtige) salade bij gemaakt en een eenvoudige koolsalade. Zowel het laatste kwart van de gyrospizza als de restjes van de salades waren de dag erna nog lekker als lunch.

Ingrediënten
1 rol pizzadeeg + potje tomatensaus
500 gram gyrosreepjes
150 gram mozzarella
1 eetlepel oregano
knoflooksaus
200 gram ijsbergsla
1 komkommer
2 paprika’s
1 rode ui
100 gram feta
250 gram snoeptomaatjes
300 gram witte kool in reepjes
zout, peper, olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de gyrosreepjes gaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het pizzadeeg uit. Verdeel de tomatensaus over het deeg met de bolle kant van een lepel en strooi er de helft van de oregano over. Strooi daar de geraspte mozzarella over. Verdeel de gebakken gyrosreepjes over de mozzarella.

Bak de pizza in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten is en licht begint te bruinen.

Maak intussen de salades klaar. Doe de witte kool in een mengkom en maal er wat zout over. Kneed het (met je handen!) even door tot de kool wat vocht loslaat en laat het dan staan tot de pizza klaar is.

Schil de komkommer met een dunschiller en snij in plakjes (niet te dun). Snij de snoeptomaatjes doormidden. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Snij de feta in blokjes. Pel de rode ui, snij doormidden en in (halve) ringen.
Doe de sla, komkommer, tomaatjes, paprika, feta-blokjes en rode uien ringen in een mengkom. Strooi er wat zout, peper en de rest van de oregano over en sprenkel er wat olijfolie over. Hussel goed door.

Drizzle, als de pizza klaar is, wat knoflooksaus over de pizza en snij in vier stukken. Schep er wat van de beide salades naast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gevlochten calzone pizza

Plaatpizza met balletjes en broccoli

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Flatbread pizza

Pizza met worst en druiven

Traybake pizza

Zelfgemaakte pizza’s

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *