Deze bonen-salade was/is een heerlijk bijgerecht! Wij aten het als kan-overal-bij-vulling voor tortilla’s. Bij speklapjes met ananas, en bij witvis met kiwi-salsa en bij chipotle-kip. Ik heb het met gedroogde bonen gemaakt, maar als je geen tijd hebt om die te laten weken, dan kun je ook een blik bonen gebruiken, hoor. Maar als het enigszins mogelijk is: maak het dan met gedroogde bonen. Die hebben veel meer bite dan bonen uit blik.
Ingrediënten
350 gram gedroogde zwarte bonen (of 1 blik van 400 gram)
3 bos-uitjes
1/2 bosje koriander
75 gram feta
40 ml bacardi spice
peper, zout, olie
Bereiding
Laat de bonen minstens 12 uur weken in koud water. Spoel daarna goed af, in een vergiet. Doe ze in een pan met ruim water en breng aan de kook. Laat een uur zacht doorkoken tot de bonen gaar zijn. Giet de bonen af.
Snij de bos-uitjes in ringetjes en roer die door de bonen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de rum erdoor.
Vet een ovenschaal in en doe het bonen-mengsel erin. Verkruimel de feta erover.
Zet de bonen-feta schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
0 reacties