Taquito’s met zoete aardappel, zwarte bonen en mais

door | 9 nov 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, mexicaans, recept, tortilla, vegetarisch

Ooooooooh, dit was zóóóó lekker, gisteren!!! Voor mijn gevoel begon ik een beetje te laat met koken. Dochterlief wil zondagavond een beetje bijtijds vertrekken richting Enschede, omdat ze anders zo laat aankomt. En ik had overdag heerlijk zitten relaxen op de bank, een beetje foto’s uit zitten zoeken voor mijn blog, enzo. En toen was het opeens al veel later dan ik dacht. Ik twijfelde even of ik niet toch iets anders zou maken, maar ik ben blij dat ik toch dít gemaakt heb. Want het was héérlijk, namelijk! Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik nu bij dit recept ben gekomen. Via Pinterest, dat wel, maar ik weet niet of ik er per toeval tegen aan ben gelopen, of dat ik heb gezocht op één van de ingrediënten… Ik heb de taquito’s van het blog Sprouting Wild Ones als basis genomen. En daar heb ik nog zoete aardappel, mais en een klein blikje zwarte bonen bij gedaan.
Van tortilla’s had ik -per ongeluk- een meergranen-versie gekocht. Maar je kunt natuurlijk ook gewone gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de tortilla’s van te voren even opwarmt (bijv in de magnetron), dan worden ze veel soepeler en zijn ze makkelijker op te rollen. Ik vond ze bijzonder goed geslaagd en ze vielen goed in de smaak!  Ik denk dat ik dit met andere vullingen wel vaker ga maken.

Ingrediënten
8 tortilla wraps (van ongeveer 20 cm doorsnede)
6 aardappelen
3 zoete aardappels
1 flinke ui
1 blikje mais (300 gram)
1 klein blikje zwarte bonen (200 gram)
200 gram geraspte kaas
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel knoflookpoeder
zout, peper
olie

Bereiding
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij ze in niet te grote stukken. Spoel de aardappelen en zoete aardappelen even af en doe ze bij elkaar in een pan. Doe zoveel water in de pan tot de aardappelen onder staan. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar in ongeveer 15-20 minuten met de deksel op de pan. Giet af. Stamp de aardappelen en zoete aardappelen met een pureestamper tot een grove puree. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg dan de grove puree van aardappelen en zoete aardappel toe. Roer goed door en roerbak even mee. Strooi dan de kruiden (paprikapoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder) erover en maal er wat zout en peper over.

Doe de mais en de zwarte bonen in een vergiet en spoel goed af onder de kraan. Als het spoelwater schoon blijft (vooral van de zwarte bonen), voeg dan de mais en zwarte bonen toe het aardappelmengsel. Roer goed door en bak even mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Neem de pan van het vuur en roer dan de geraspte kaas er door.

Verwarm de tortilla wraps in de magnetron (ongeveer 1,5 minuut op 600 watt). Leg een tortilla op je werkblad (grote snijplank of placemat) en schep er ongeveer een achtste van het aardappel-kaas-mengsel op. Vouw één kant van de tortilla erover en rol de tortilla zo strak mogelijk op, zonder dat je de vulling eruit perst. Als er wat vulling uitpuilt, haal dat dan weg met een lepel (kan terug in de pan). Herhaal dit met de andere tortilla’s.

Verhit in een koekenpan een scheutje olie en leg daarin -met een paar tegelijk- de tortilla-rolletjes. Bak de taquito’s aan alle kanten mooi bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Tortilla-tulband

Quasadilla’s met vegetarische gehakt en mais-tomatensoep

Tortilla met kip, groenten en mais

Open quesadilla’s

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Quesadilla’s met ei

Burrito’s

Tortillataart

Hartige taart met mais en zoete aardappel

Indiase somosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *