Open quesadilla’s

door | 7 sep 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, mexicaans, oven, recept, snel, tortilla, vegetarisch

Dit heerlijke en makkelijke vegetarische gerechtje aten we van ’t weekend, toen Lone thuis was. Quesadilla’s vallen hier altijd goed in de smaak, en dat was met deze “open quesadilla’s” niet anders. Het bakt wel lekker makkelijk, de tortilla in een springvormpje. Geen gedoe met vulling die eruit valt tijdens het omdraaien. Tijdens het eten valt de vulling er wel uit, natuurlijk, maar ach, dat hoort erbij. Je kunt deze open quesadilla’s het beste gewoon met je handen eten. En daarna de vulling die er uit is gevallen met een vork of lepel.
Het recept-idee heb ik weer uit Jamie’s nieuwe kookboek “7 x Anders”, uit het hoofdstukje “Zoete Aardappel”. Alleen heb ik er paprika, tomaatjes, ui en mais aan toegevoegd. Dat is ook lekker op nacho’s, dus dat leek me hier ook lekker op. Nou, en dat wás het ook!

Ingredienten
1 pakje mini-tortilla’s
2 zoete aardappelen
1 blik zwarte bonen
1 blikje mais
250 gram snoeptomaatjes
1 rode + 1 gele paprika
1 ui
300 gram cheddar-kaas
een paar theelepels Jamaicaanse Jerk kruidenmix
een paar takjes munt
1 limoen
jalopeno pepertjes in ‘t zuur
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Was de zoete aardappelen en prik er gaatjes met een scherp mesje of een vork. Leg de zoete aardappelen in een ovenschaal en verwarm ze 6 minuten op de hoogste stand in de magnetron, tot ze gaar en zacht zijn. Laat wat afkoelen en snij dan met schil en al in grove stukken.
Giet de zwarte bonen af en spoel na met wat water. Giet de mais af. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukjes. Pel de ui en snij in ringen. Rasp de cheddar-kaas. Was de tomaatjes en snij ze doormidden.

Vet een kleine springvorm of ovenschaaltje (dat nét wat kleiner is dan de mini-tortilla’s in met een klein beetje olijfolie. Duw de mini-torilla erin, zodat er een soort schaaltje vormt. Vul de mini-tortilla met wat je maar lekker vindt: zoete aardappel, zwarte bonen en mais en strooi er wat kruidenmix of zout en peper over. Leg er nog wat paprika-blokjes, snoeptomaatjes en/of ui op. Verdeel er royaal geraspte cheddar-kaas over en leg er -als je van pittig houdt- nog een paar jalopeno-pepertjes op.

Zet de open quesadilla’s 5 minuten onder de grill, tot de kaas lekker gesmolten is en het randje van de tortilla licht begint te kleuren.

Strooi als je dat lekker vindt wat stukjes munt over de quesadilla en sprenkel er wat limoensap over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Mexicaanse couscoussalade met quesadilla’s

Tortillatulband

Nacho’s

Tortillataart

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Saladetaart

Nacho’s met roomkaas-chillidip

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *