Hartige taart met mais en zoete aardappel

door | 22 jun 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, mexicaans, oven, recept, vegetarisch

Drie keer is scheepsrecht… Deze vegetarische hartige taart had ik al een paar keer uitgesteld. Maar nu is het er toch eindelijk van gekomen. Ik snap eigenlijk niet waarom ik er eerder niet zo’n zin in had, want hij is echt héérlijk! Het recept is geinspireerd op een recept uit de Boodschappen. Ik heb er nog een paar zoete aardappels aan toegevoegd en een rode paprika voor de kleur. O, en ik had wel bosuitjes in mijn voorraadkast liggen, maar die waren een beetje verpieterd, dus die heb ik niet gebruikt. In plaats daarvan heb ik een gewone ui gebruikt.
Je kunt de cajunkruiden natuurlijk kant&klaar kopen, maar zelf mengen is natuurlijk veel leuker. Zie onderaan dit blogje voor de samenstelling.

Ingrediënten
1 rol quichedeeg (koelvers, rond)
1 blikje mais (300 gram)
3 zoete aardappels
1 rode paprika
1 ui
1 courgette
125 gram vegetarisch rul gehakt
2 theelepels cajunkruiden (*)
250 ml kookroom
5 eieren
125 gram geraspte kaas
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui aan. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in stukken. Bak de zoete aardappelstukjes en het vegetarische gehakt mee met de ui en voeg de cajunkruiden toe. Roer goed door.

Was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij in stukjes. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in stukjes. Roer de courgette en de paprika door het zoete aardappel-ui-gehakt mengsel. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de pan. Roer goed door en neem dan de pan van het vuur.

Vet een springvorm in met wat olijfolie en bekleed de sprinvorm met het quichedeeg. Doe de groentevulling in de taartvorm. Breek de eieren boven een schaal en klop ze los. Roer de room door de eieren heen. Doe ongeveer de helft van de gerapste kaas bij het ei-mengsel en roer goed door. Giet het ei-mengsel over de groentevulling.

Bestrooi de rest van de kaas erover en zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven.
Neem de hartige taart uit de oven en laat nog even iets afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

(*) Cajun-kruiden
2 theelepels zout
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel basilicum
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel cayennepeper

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Groentetaart

Andijvietaart

Courgette en kikkererwtentaart van Nigella

Sperziebonentaart

Preitaart met gerookte spekreepjes

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Banaan en kaastaart

Loempiataart

Tortillataart

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *