Broccolitaart met camembert en cashewnoten

door | 20 feb 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vegetarisch

Gisteren had ik geen boodschappen gedaan. “Dat zie ik morgen wel weer” dacht ik. Toen ik vanmiddag uit mijn werk kwam en naar de buurtsuper ging, had ik nog geen idee wat ik zou gaan koken. Maar bij het zien van de stronken broccoli op de groentenafdeling wist ik meteen dat ik deze broccolitaart zou gaan maken.
Dit is een echte klassieker uit mijn studententijd: het was een populair gerecht bij de leden van onze studentenschermvereniging. Het recept is eigenlijk heel eenvoudig, maar de broccoli, camembert en cashewnoten passen perféct bij elkaar. Dit blijft één van mijn favoriete hartige taarten…
Helaas houdt Edwin niet zo van broccoli, dus dit maak ik niet zo vaak. Ik had al prei en spekjes gekocht om er ook nog een andere hartige taart naast te maken, die hij wel lust. Maar Edwin had geen trek in eten. Hij is niet zo ziek dat hij op bed ligt, zoals Free, maar warm eten zag hij toch niet zitten. Hij nam liever een boterham. Dus die prei-taart, die bewaar ik wel voor morgen, ofzo. Free heeft het flink te pakken. Hij heeft, ondanks de paracetamol, hoge koorts en hij voelt zich hartstikke ellendig. Mijn arme poerkie. Ik hoop dat hij zich morgen weer een stukje beter voelt.

Ingrediënten
6-8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 flinke stronk broccoli
1 camembert
3 eieren
een schaaltje cashewnoten
2 eetlepels paneermeel (panko)
peper, zout, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de broccoli in roosjes en snij de stronk en de stelen in stukken. Doe de broccoli in een pan met ruim water en kook gaar in ongeveer 5 minuten. Giet de broccoli af en laat even uitstomen.

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Bekleed een springvorm, zowel de bodem als de wand, met bakpapier. Bekleed daarna met plakjes bladerdeeg. Snij eventueel een plak in kleinere stukken om het passend te maken. Strooi de paneermeel op de bodem en schep daar de broccoli op.

Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg zout en peper toe en klop dat door het ei heen. Giet het ei over de broccoli. Snij de camembert in dikke plakken en verdeel die over de broccoli. Strooi de cashewnoten erover. Vouw eventueel overhangend bladerdeeg iets naar binnen.

Zet de hartige taart drie kwartier in de voorverwarmde oven. Check halverwege nog even. Als de bovenkant (met name de noten) te donker dreigen te worden, dek de hartige taart de rest van de baktijd af met aluminiumfolie.

Haal aan het eind van de baktijd de hartige taart uit de oven. Laat iets afkoelen en verwijder dan de springvorm en het bakpapier. Snij de taart voorzichtig in punten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

Broccolisoep met smeerkaas

Groene Mac&Cheese

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Andijvie met Quorn

Banaan en kaastaart

Sperziebonentaart

Preitaart

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *