Andijvietaart

door | 12 apr 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vegetarisch

Allereerst: vrolijk Pasen! Ik hoop dat jullie een fijne eerste Paasdag gehad hebben? Wij in ieder geval wel. Voor vandaag nog even geen Paas-gerecht, maar de andijvietaart van gisteren.

Enne, kijk eens… ik heb een nieuwe kookplaat! Mijn broer heeft een appartement gekocht, maar hij neemt een nieuwe keuken en dus was de kookplaat die er in zat over. En omdat onze oude kookplaat soms kuren had (een pit die soms niet aan en soms niet uit wilde), was een nieuwe heel welkom! Edwin heeft ‘m gisteren gemonteerd en hij past perfect! Onze vorige had draaiknoppen en deze heeft tip-toetsen, waardoor het kook-oppervlak nét wat groter is. En bij onze vorige duurde het soms wel een tijdje voordat de pit warm werd, maar deze is in een paar tellen heet. Hártstikke blij mee!
Het eerste gerecht dat ik er op gemaakt heb is deze andijvietaart. Het recept zat in mijn plakboek. “Van Sonja” had ik erbij geschreven. Zo te zien komt het uit een Sonja Bakker magazine. Ik heb ‘m wel iets ont-Sonjaat. Want 30+ kaas vind ik niet lekker. En gewone hartige taartdeeg uit de vriezer ook niet. In plaats daarvan gebruik ik gewone geraspte kaas en “hartige taart- en quichedeeg” uit de koeling. Die is wél lekker. We vonden ’t allemaal een dikke tien, deze taart! Enorme aanrader.

Ingrediënten
500 gram gesneden andijvie
1 ui
1 rol hartige taart- en quichedeeg (koelvers, rond)
4 eieren
100 gram cashewnoten (ongezouten)
250 gram geraspte kaas
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (240 gram)
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Als de ui glazig wordt, voeg dan een paar handen andijvie toe. Als de toegevoegde andijvie is geslonken, dan voeg je een paar nieuwe handen andijvie toe. Net zo lang tot alle andijvie is toegevoegd en geslonken.
Laat de geslonken andijvie uitlekken in een vergiet.

Vet een springvorm in met een beetje olie. Bekleed de springvorm met het hartige taart- en quichedeeg. Dat koelverse deeg is niet alleen veel lekkerder dan de diepvries-variant, maar omdat de vorm rond is en het op een bakpapiertje zit, is het bekleden een fluitje van een cent! Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Klop intussen de eieren los in een mengkom en klop de kruidenroomkaas erdoor. Roer de cashewnoten en drie-kwart van de geraspte kaas erdoor. Roer de uitgelekte andijvie door het ei-mengsel.

Stort het andijvie-ei-mengsel in de beklede taartvorm. Strooi de rest van de geraspte kaas er over.
Zet de andijvietaart in de voorverwarmde oven en bak ik ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spinazietaart (spanakopita)

Aardappeltaart met tijm

Courgette en kikkererwtentaart van Nigella

Sperziebonentaart

Preitaart met gerookte spekreepjes

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Zuurkooltaart met kip, spekjes, druiven en walnoot

Banaan en kaastaart

Tomaten-taart

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *