Bonenstoof met chipotlesaus en ananas

door | 21 jul 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, mexicaans, recept, snel, stoofschotel, vegetarisch

Ok, ik begin nu toch al wel een beetje last van verhuis-stress te krijgen. Al was dat vandaag al wel weer ietsje beter dan gisteren, eerlijk gezegd. Vandaag zijn we een eind opgeschoten op zolder. Maar als ik om me heen kijk en zie wat er allemaal nog moet, dan krijg ik wel een beetje de zenuwen. Ook omdat volgende week de hele week uitvalt. Dan ga ik namelijk met de kinderen kamperen in Drenthe. Dat had ik al geboekt nog voor we überhaupt van plan waren om te gaan verhuizen en dat wil ik niet cancelen. De vakantie moet natuurlijk ook wel een beetje vakantie zijn en niet alleen maar verhuizen. Maar dat betekent wel dat als we terugkomen, dat het dan allemaal wel heel dichtbij komt. Edwin blijft thuis, die week. Hij is toch al niet zo dol op kamperen en dan kan hij mooi nog het een en ander uitzoeken, opruimen en inpakken, enzo. Wat kamperen betreft: daar heb ik wel erge zin in! Lekker met ons tentje in de natuur! Ik hoop alleen wel dat het weer een beetje meezit… Maar we nemen boeken en spelletjes mee, dus ook als het regent vermaken we ons wel.
Deze bonenstoof stond op het programma omdat we natuurlijk voor de verhuizing onze voorraadkast zo veel mogelijk aan het leeg eten zijn. Ik denk niet dat ik mijn hele voorraad gedroogde peulvruchten op krijg, voor die tijd. Maar met de potten en blikken ben ik al een heel eind. Deze bonenstoof is een beetje geinspireerd op chili con carne. Of eigenlijk: chili sin carne – zonder vlees. Maar in plaats van chili con carne kruidenmix heb ik chipotlesaus gebruikt. Dat is een beetje pittig, maar niet té, en met de heerlijke smaak van gerookte paprika. Hártstikke lekker!

Ingrediënten
1 pot witte bonen
1 blik kidneybonen
1 blikje mais
3 paprika’s
500 gram tomaten
1 ui
1 pakje vegetarisch rul gehakt
4 schijven ananas uit blik
1/2 potje chipotlesaus
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes. Was de tomaten en snij ze in stukken.
Giet de bonen en de mais af. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Bak de paprikastukjes en het vegetarische rul gehakt mee.

Roer de chipotlesaus erdoor.

Voeg dan de witte bonen, de kidneybonen, de mais en de tomaten toe en roer goed door. Voeg eventueel een half kopje water toe. Doe de deksel op de pan en laat op een laag pitje even lekker door stoven. In principe is alles al gaar (of rauw eetbaar), dus je kunt het zo lang of kort laten stoven als je wilt.

Breng de bonenstoof op smaak met zout en peper. Snij de ananas in stukjes en roer die door de bonenstoof.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chili con carne

Chimichanga’s met linzen en mais

Bonen in tomatensaus (uit Jamie’s nieuwste boek!)

Kabeljauw in chipotlesaus met mango-maissalsa

Tex Mex Quiche

Tortillatulband

Drie-bonen-salade

Bonenschotel met Bugles

Mexicaanse bonensoep

Bonengoulash

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *