Chimichanga’s met linzen en mais

door | 29 jun 2021 | avondeten, hoofdgerecht, mexicaans, oven, recept, snel, tortilla, traybake, vegetarisch

Laatst aten we al een keer chimichanga’s met een vulling met kip. Dit keer een vegetarische vulling met linzen en mais. Érg lekker! De linzen en mais had ik nog in mijn voorraadkast. Omdat ik linzen uit blik heb gebruikt hoefde ik de linzen alleen maar te verwarmen. Je kunt het ook met gedroogde linzen maken. In dat geval moet je de linzen natuurlijk wel wat langer koken. Kijk even op de verpakking van de linzen hoe lang ze ongeveer moeten.
Het recept-idee komt uit mijn kookboekje “Taco’s en Tortilla’s” van Sophie Matthys.

Ingrediënten
1 pak grote tortilla-wraps (6 stuks)
1 blik linzen
2 gele paprika’s
4 roma tomaten
1 blik mais
1 bouillontablet (groentebouillon)
1 bosje bladpeterselie
1/2 theelepel tijm
1 theelepel komijn
1 eetlepel appelazijn
1 ei

Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een braadslee met een siliconen bakmat (of bakpapier). Was de tomaten en snij ze in parten. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen. Leg de tomaat en paprika in de beklede braadslee. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er de tijm en zout en peper over. Zet de braadslee ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Giet de linzen en de mais af. Doe de linzen en mais in een pan en giet er 50-100 ml water bij. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer goed door. Verwarm, regelmatig roerend, tot de linzen goed warm zijn. Hak intussen de bladpeterselie fijn. Neem de pan van het vuur en roer de appelazijn, de gemalen komijn en de bladpeterselie erdoor.

Neem de tomaat en paprika uit de oven. Roer het linzen-mais-mengsel door de tomaten. Proef even en breng -indien nodig- op smaak met zout en peper.

Klop het ei los. Leg een tortilla-wrap op een bord. Schep met een schuimspaan (zodat je overtollig vocht kwijt raakt) een flinke schep midden op de tortilla. Vouw de zijkanten over de vulling en vouw vervolgens de onder- en bovenkant erover, zodat er een rechthoekig pakketje ontstaat. Plak het pakketje dicht met het losgeklopte ei.

Leg de chimichanga’s met de dichtgevouwen kant naar beneden op bakpapier (of een siliconen bakmat) op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de chimichanga’s ook met losgeklopt ei.

Zet de chimichanga’s in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin en knapperig.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Chimichanga’s met kip

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

Tex Mex Quiche

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Taquito’s met zoete aardappel, zwarte bonen en mais

Quesadilla’s met ei

Open quesadilla’s

Dürüm met omelet en spitskool

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Linzencurry

Rode linzensoep

Indiase samosa’s met linzenvulling

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *