Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

door | 18 mei 2021 | avondeten, hoofdgerecht, mexicaans, recept, salade, saus, tortilla, vegetarisch

Voor mijn verjaardag kreeg ik (onder andere) het kookboek “Taco’s en Tortilla’s” van Sophie Matthys. We aten er meteen al uit: ik had toevallig alle ingrediënten al in huis. Nou ja, niet helemaal toevallig. Ik moet bekennen dat ik enige voorkennis qua cadeautjes had en dat ik de ingrediënten al mee besteld had met mijn boodschappen….
We aten deze vega tortilla’s met lekker veel groenten en tortilla’s met pulled beef. Het recept voor die pulled beef zal ik morgen wel op mijn blog zetten. Ik heb alle toppings op tafel gezet, zodat we allemaal onze tortilla’s konden vullen met wat we maar lekker vonden. Altijd een succes!
Ik had zowel tortilla’s gemaakt van volkoren meel als van tarwe bloem. Die tortilla’s van volkoren meel, daar was ik niet zo tevreden over. Het is wel gezonder, natuurlijk, maar bij het bakken scheurden sommige van mijn tortilla’s omdat het deeg niet elastisch genoeg was. Beetje jammer. Ik denk dat ik ’t voortaan toch maar gewoon op tortilla’s van tarwebloem hou…

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

Héérlijke vegetarische tortilla met geroosterde mais, avocadoblokjes, kiemgroente, rode kool salade, zure room, sriracha-ketchup en Mexicaans gekruide vegetarische kipstukjes.

 • 160 gram Vegetarische kipstukjes ((Mexicaans gekruid))
 • 1 blikje Mais
 • 2 Avocado's
 • 100 gram Rode kool
 • 60 gram Kiemgroente ((alfalfa, rodekoolkiemen en broccoli sprouts))
 • 50 gram Rucola
 • 125 gram Zure room
 • 1 Sjalot
 • 4 eetlepels Ketchup
 • 1 theelepel Srirachasaus
 • 400 gram Bloem
 • 60 gram Boter
 • 2 theelepels Baking soda
 • 200 ml Water
 • Olie
 • Zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak eerst het deeg voor de tortilla’s. Roer het zout en de bakpoeder door de bloem. Verkruimel de boter tussen je vingers door de bloem en giet er dan beetje bij beetje het water bij. Kneed het deeg goed door tot je een mooi zacht en elastisch deeg hebt. Vorm een bal van het deeg en laat het deeg een kwartiertje rusten, afgedekt met een theedoek.

 2. Snij de rode kool in dunne reepjes. Strooi 1 theelepel zout over de rodekool reepjes en kneed even door tot er wat vocht uit de kool komt. Laat even intrekken. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en trek de schil eraf. Snij het vruchtvlees in blokjes. (Sprenkel er eventueel wat citroen- of limoensap over om te zorgen dat de avocado niet verkleurt)

 3. Pel en snipper de sjalot. Roer het gesnipperde uitje en de sriracha-saus door de ketchup.

 4. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan. Bak daarin de vegetarische kip-stukjes in ongeveer 5 minuten rondom mooi bruin. Giet de maiskorrels af en rooster ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Hussel af en toe om, tot de maiskorrels beginnen te kleuren.

 5. Verdeel het deeg in bolletjes. Als je een tortilla-pers hebt: druk het bolletje plaat in het apparaat. Als je geen tortilla-pers hebt: rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dunne tortilla. Bak de tortilla kort (ongeveer 15 seconden) aan beide kanten, tot de tortilla licht begint te kleuren. Bak de tortilla’s één-voor-één en bewaar ze op een stapel in aluminiumfolie in een theedoek gewikkeld om ze warm te houden.

 6. Leg een tortilla op een bord en schep er wat zure room op. Leg er een handje rode kool en wat rucola op. Schep er wat mais, avocado-blokjes en een paar plukjes kiemgroente op. Verdeel er wat vegetarische kipstukjes over en maak af met wat srirachaketchup. Rol de tortilla op en smullen maar!

 7. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Mexicaans
Lekker vegetarisch, Vegetarisch

Misschien vind je dit ook lekker?

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

Tortilla met krokante kip

Tuna Melt Tortilla

Zelfgemaakte maistortilla’s met kip en gegrilde paprika

Zelfgemaakte tortilla’s met biefstukreepjes en guacamole

Quinoa bowl met mango en vegetarische gegrilde stukjes

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *