Quinoa bowl met mango en vegetarische gegrilde stukjes

door | 27 mrt 2021 | avondeten, geen categorie, hoofdgerecht, recept, salade, saus, snel, vegetarisch

Vrijdag, zaterdag en zondag eten we meestal vegetarisch. Dan is dochterlief, die op kamers zit thuis, en zij eet vegetarisch. En wij dan dus ook. Toen ze nog thuis woonde aten we nog veel vaker vegetarisch, maar man- en zoonlief zijn blij dat ze doordeweeks wél vlees krijgen.
Voor gisteren had ik dus een lekkere vegetarische maaltijd bedacht. Of nou ja, bedácht? In het Boodschappen magazine gevonden: “mango-quinoa bowl“. Ze is dól op mango, dus dat leek me een goed idee. Léék. Want ze kwam niet naar huis, dit weekend: een collega-student kwam er ná een gezamenlijk practicum achter dat hij/zij corona heeft. En dus moet de hele klas in quarantaine. Morgen wordt ze getest. Ze heeft zelf uitgevogeld hoe dat in Duitsland gaat en een afspraak gemaakt. Zó trots op mijn moppie! Laten we hopen dat ze negatief is (dag 5 na mogelijke besmetting), dan mag ze weer uit quarantaine. Over het positief-scenario denk ik nog maar even niet teveel na…
Maar dochterlief zit dus nu wel in haar uppie op haar studentenkamer. Ze heeft -uiteraard- haar huisgenoten gewaarschuwd en blijft zoveel mogelijk op haar kamer. Als ze zich in de keuken, badkamer of wc van haar studentenhuis begeeft, doet ze netjes een mondkapje op. Om te zorgen dat ze niet wegkwijnt, hebben we gisteravond samen online een film gekeken, met video-chat. En vanavond houden we een online spelletjesavond. Ook met video-chat.
Ik heb even getwijfeld of we iets anders zouden eten, maar die verse kruiden, mango-blokjes, avocado’s en peultjes, die blijven natuurlijk niet nog een hele week goed. Dus hebben we dit toch maar opgegeten. Als dochterlief weer wél thuis komt, dan maak ik het gewoon nóg een keer.
In het recept in Boodschappen wordt tofu gebruikt, maar dat vinden mijn mannen echt niet lekker. In plaats daarvan heb ik vegetarische gegrilde stukjes genomen. Die vinden ze wél lekker. Sterker nog: na afloop hadden ze geen van beiden door dat ze vegetarisch hadden gegeten…

Quinoa bowl met mango en vegetarische gegrilde stukjes

Heerlijke bowl: vegetarisch en gezond!

 • 275 gram Quinoa
 • 1 blik Zwarte bonen
 • 2 Winterpenen
 • 1 Komkommer
 • 1 Rode paprika
 • 1 Gele paprika
 • 2 Avocado's
 • 1 Limoen
 • 200 gram Peultjes
 • 175 gram Vegetarische gegrilde stukjes
 • ½ bosje Verse munt
 • ½ bosje Verse koriander
 • 275 gram Mangoblokjes ((vers))
 • 4 eetlepels Sweet Chili saus
 • 1 zakje Taco kruidenmix
 • 8 eetlepels Olijfolie
 1. Zet alle ingrediënten klaar.

 2. Snij de limoen door en pers het sap er uit. Doe 3/4 van de muntblaadjes, samen met de helft van de mango, het limoensap, 5 eetlepels olijfoliee, 5 eetlepels water en de tacokruiden in de maatbeker van je staafmixer. Pureer tot een dikke, kruidige dressing.

 3. Schil de komkommer met een dunschiller en snij in lange, dunne plakken met een kaasschaaf. Schil de wortels met een dunschiller en snij in dunne plakjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Snij de avocado's doormidden en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en snij de helften nog een keer doormidden. Verwijder de schil (als de avocado rijp is, dan gaat dat heel makkelijk) en snij het vruchtvlees in plakjes. Snij indien nodig de rest van de mangblokjes wat kleiner.

 4. Giet de bonen af en spoel na in een vergiet.

  Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking: spoel eerst goed uit in ruim water en zet dan op met ruim een halve liter water. Als de quinoa gaar is, na ongeveer 10 minuten, neem dan de pan van het vuur en roer de zwarte bonen door de quinoa. Giet overtollig kookvocht af. Roer de dressing door de quinoa en bonen.

 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische gegrilde stukjes aan. Als ze mooi bruin zijn, doe dan de zoete chilisaus erbij en roer goed door, zodat alle vega-stukjes een mooi glanslaagje krijgen.

 6. Haal de peultjes af. Breng een pannetje water aan de kook en kook de peultjes daarin kort.

 7. Schep een flinke schep quinoa-bonen-mengsel op een bord en leg er wat peultjes, paprika-reepjes, wortelschijfjes, repen komkommer, avocado plakjes en mangoblokjes op. Schep er wat vegetarische gegrilde stukjes bij en strooi er wat blaadjes koriander over.

 8. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Vegetarisch
Bowl, Mango, Vegetarisch

Misschien vind je dit ook lekker?

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Pokébowl met avocado, zalm- en omeletblokjes

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Krulfriet met kip, cherry tomaatjes, rode ui, avocado en kaas

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Saladetaart

2 Reacties

 1. mam

  wat staan die peultjes leuk in het bakje van Roy

  Antwoord
  • Elleny

   Ja, wat een perfect mandje daarvoor, hè?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *