Tuna Melt Tortilla

door | 21 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, salade, tortilla, vis

Bij vlagen heb ik echt onwijs trek in “tuna melt”. En afgelopen vrijdag was het weer zover. Tijd voor tonijn. Dit keer heb ik de tuna melt met zelfgemaakte tortilla’s gemaakt. Sinds ik een tortilla-pers heb, vind ik het zóóó leuk en lekker om zelf tortilla’s te maken. Als je geen tortilla-pers hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon kant&klare tortilla’s kopen. Maar ik raad je aan om ze ook eens zelf te maken. Je kunt het deeg uitrollen met een deegroller of tussen twee bakpapiertjes pletten onder een pan. Daarna even aan beide kanten 15 seconden bakken in een hete, droge koekenpan.
Op internet kwam ik het idee tegen om bleekselderij door de tonijnsalade te doen. Nou, dat is dus echt een geweldig idee! Dat is heerlijk knapperig! Wat mij betreft beter dan augurkjes erdoor doen, want die kunnen een beetje overheersend worden. Dat doet de bleekselderij niet: die is alleen maar heerlijk knapperig. Wat de tonijn betreft: zelf vind ik tonijn in olie het lekkerst, maar als je liever tonijn in water wilt gebruiken, dan kan dat ook, hoor.
Na het vullen heb ik de tortilla’s even onder de grill gelegd, zodat de kaas kon smelten. Je zou ze natuurlijk ook in een pan kunnen bakken, als quesadilla’s, maar dan moet je wel heel voorzichtig zijn met omkeren, dat niet al je tonijnvulling eruit valt.

Ingrediënten
voor de tortilla’s
400 gram tarwebloem
2 theelepels baking soda
60 gram boter (op kamer temperatuur)
200 ml water
2 blikjes tonijnstukken
4 stengels bleekselderij
2 rode uien
3 roma tomaten
3-4 eetlepels mayonnaise
1 theelepel mosterd
een bosje peterselie
150 gram geraspte cheddar kaas
peper, zout

Bereiding
Giet de tonijn af en doe de tonijnstukken in een grote mengkom. Was de stengels bleekselderij, snij de boven en onderkant er af en snij in de lengte in repen en vervolgens in stukjes. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten doormidden, lepel de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de tonijn met de bleekselderij, ui, tomaat, mayonnaise en mosterd in een mengkom. Knip de peterselie erboven fijn.

Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij tot de tortilla’s klaar zijn. Dan kunnen de smaken even lekker intrekken.

Maak dan de tortilla’s. Verwarm het tortilla apparaat voor. Doe de bloem in een mengkom en roer de bakpoeder erdoor en maal er wat zout bij. Verkruimel de boter tussen je vingers door de bloem. Giet er beetje bij beetje het water bij en meng tot een klont deeg. Kneed het deeg daarna een paar minuten door tot je een lekker zacht en elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke delen. Rol die tot bolletjes.

Leg het bolletje op de hete plaat van de tortillapers doe het apparaat voorzicht dicht. Druk vijf seconden dicht. Doe de pers open en draai de tortilla een slag en druk de pers nogmaals dicht voor ongeveer 5 seconden. Doe dan de pers open en draai de tortilla om. Bak de onderkant nog 10-20 seconden. Bak de tortilla’s één-voor-één, tot het deeg op is. Bewaar de gebakken tortilla’s in zilverfolie in een theedoek gewikkeld om ze warm te houden.

Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier (ik heb zo’n pizzaplaat gebruikt) en leg daar een tortilla op. Schep er een kwart van de tonijnsalade op en strooi er een handje cheddarkaas over. Leg even onder de grill tot de cheddar is gesmolten. Leg er dan nog een tortilla op, druk iets aan en zet nog even terug onder de grill.

Snij in kwarten met een scherp mes of een pizza-snijder.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en castello blue

Tuna melt pancake

Pasta met tonijn

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Tuna melt flammkuchen

Tuna Melt Sandwich

Frittata met tonijn en paprika

Zelfgemaakte tortilla’s met biefstukreepjes en guacamole

Mexican Streetfood feast

Open quesadilla’s

Mexicaanse couscoussalade met quesadilla’s

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *