Frittata met tonijn en paprika

door | 4 mrt 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, salade, snel, vis

Een ovenbestendige koekenpan, hebben jullie die? Ik sinds kort. Ik had er zegeltjes voor gespaard bij mijn boodschappen. Ik moest wel naar de winkel om de pannen op te halen, dat kon niet online (verbeterpuntje). Maar het zijn zálige pannen. Én ze kunnen dus in de oven. Zonder dat het handvat smelt of de bodem krom trekt.
Kwam goed uit, want dit recept moest met pan en al even onder de grill in de oven. Één nadeel, kwam ik achter… Je zíet dus niet dat de steel van zo’n pan loei-heet is. En toen ik ‘m uit de oven pakte had ik uiteraard wél ovenwanten aan, maar toen ik de pan een héél klein stukje wilde draaien (voor de foto), brandde ik natuurlijk mijn vingers… Stóm ook, van me. Niet ernstig, hoor. Eventjes onder de kraan en het ging wel weer.
Dus volgende keer drapeer ik mooi een keukendoek ofzo over het handvat. Om te zorgen dat ik het niet vergeet, dat het heet is. Én het voegt meteen een “layer” toe aan de foto. “Layer”, dat heb ik uit één van de lessen food-photography die ik heb gekeken…
Frittata is een Italiaanse ei-gerecht. Het laat zich eigenlijk het beste omschrijven als een súper-goed-gevulde omelet. Of een hartige taart zonder deegkorst. Ik vond ‘m hártstikke lekker. Al had van mij die deegkorst er ook best bij gemogen, hoor. Maar voor mensen die koolhydraat-arm eten, is zo’n frittata natuurlijk wel een goeie…
Je kunt zo’n frittata dus met van alles en nog wat vullen. Ik heb tonijn en paprika gebruikt, naar het recept uit Boodschappen magazine.

Ingrediënten
8 eieren
100 ml melk
2 uien
3 paprika’s
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 blikken tonijn (op olie)
90 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram rucola
1 eetlepel balsamico azijn
olijfolie, peper, zout

Bereiding
Pel de uien en snij in halve ringen. Maak de paprika’s schoon: snij ze doormidden, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken. Laat de tonijn uitlekken.
Zet de grill van de oven aan, zodat deze voor kan verwarmen.

Klop de eieren los in een mengkom en klop de melk en wat zout en peper erdoor. Schep de uienringen, paprikablokjes en Italiaanse kruiden door het ei-mengsel.

Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige (!) koekenpan. Giet, als de olie heet is, het ei-groenten-mengsel in de pan.

Verdeel de tonijn erover. Doe de deksel op de pan en laat de frittata op een lage stand afgedekt in 15-20 minuten garen en stollen. Als het ei (vooral in het midden) gestold is, bestrooi dan royaal met parmezaanse kaas.

Zet de koekenpan (zonder deksel) een minuut of vijf in de oven onder de grill. Neem de pan uit de oven (pas op: gloeiend, gloeiend, gloeiend heet!) en snij de frittata in vier stukken.

Doe de balsamicoazijn (1 eetlepel) samen met 2 eetlepels olijfolie in een potje. Maal er wat zout en peper over. Schud goed, zodat je een mooie dressing hebt. Proef even en voeg indien nodig nog wat extra zout of peper toe. Hussel de dressing door de rucola.

Serveer de frittata met wat rucola salade.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met tonijn, sperziebonen en tomaatjes

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello blue

Pasta met tonijn

Tuna melt pancake

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Quiche met zalm en paprika

Kool-omelet met kaas

Hartige taart met mais en zoete aardappel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *