Kool-omelet met kaas

door | 14 nov 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, vegetarisch, vlees

Dit is een heerlijk makkelijke maaltijd. Ik weet niet meer precies waar ik dit idee heb opgedaan: kool met ui en ei en kaas. Misschien op Instagram, of Pinterest? Als één van mijn collega-bloggers zijn/haar recept herkent: laat het even weten, dan krijg je alsnog credits! Ik heb het in twee pannen gemaakt: één vegetarische en één pan met een restje gehakt (rul gebakken). Het was lekker makkelijk én hartstikke lekker. Het viel ook goed in de smaak bij man en kinderen: ze hebben alledrie hun bord leeg gegeten! 🙂
Het was een fijne dag, vandaag! Vanmorgen heb ik gezellig Pokémon Go en Ingress gespeeld in onze wijk. We gingen eigenlijk een klein rondje in de wijk, maar we waren zo lekker aan de wandel dat we uiteindelijk een paar uur zoet waren. Vanmiddag heb ik Lone geholpen met een verslag (over vingerafdrukken: cool!). Vanavond werden mijn boodschappen bezorgd, dus we kunnen er weer een weekje tegenaan. En daarnet hebben we gezellig nog een bordspel gespeeld: weer Pandemic. Het is ons nog niet gelukt om de wereld te redden van de pandemie, maar we waren er wél heel dichtbij.
En tussendoor heb ik natuurlijk ook nog gekookt. Hieronder het recept van ons avondeten van vanavond: kool-omelet met kaas.

Ingrediënten
1 Chinese kool
2 uien
6 eieren
200 gram geraspte kaas
200 gram gehakt (100 gram rund + 100 gram half-om-half)
4 eetlepels bloem
peper, zout, bloem

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit de ui erin aan, tot de uit zacht en glazig is. Neem dan de pan van het vuur.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Strooi er wat zout en peper over.
Snij intussen de kool doormidden en verwijder de harde kern. Ik heb de kool per helft verder verwerkt. Snij de helft van de kool fijn. Spoel de koolreepjes uit en laat daarna goed uitlekken (bij voorkeur in een sla-centrifuge). Doe de kool met de helft van de gefruite ui in een mengkom. Breek drie eieren en doe die erbij in de kom, samen met 2 eetlepels bloem. Strooi er wat zout en peper over en roer alles goed door.

Verhit in een wokpan (bijvoorbeeld de pan waar je net de ui in gebakken hebt) een scheutje olie. Doe, als de olie heet is, het kool-mengsel in de pan. Druk goed aan met een spatel. Leg een deksel op de pan. Doe hetzelfde (als hierboven beschreven) met de andere helft van de kool, en roer daar het rul-gebakken gehakt door. Verhit in een koekenpan (bijvoorbeeld de pan waar je net het gehakt in hebt gebakken) een scheutje olie en doe daar -als de olie heet is- het kool-gehakt-mengsel in. Druk stevig aan en leg een deksel op de pan.

Na 15-20 minuten is het tijd om de kool-omelet om te keren. Laat de kool-omelet op de deksel glijden (doe eventueel een ovenwant aan!), hou de pan er ondersteboven op en draai in één keer om.

Strooi de helft van de geraspte kaas over de gebakken kant. Laat in ongeveer tien minuten de onderkant gaar en bruin bakken, terwijl de kaas smelt. Doe dit ook voor de kool-gehakt omelet.

Verdeel de omelet in kwarten met behulp van een spatel.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Kaasomelet met spinaziestamppot

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Gado gado met omeletreepjes

Dürüm met omelet en spitskool

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Spitskool met shiitakes van de bakplaat

Egg fried rice

Pindaburgers met Chinese koolsalade

Thaise curry met Chinese kool, Jackfruit, rode paprika en cashewnoten

Geroerbakte Chinese kool met speklapjes in ketjapsaus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *