Kaasomelet met spinaziestamppot

door | 18 sep 2020 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

Vandaag was ik voor het eerst sinds begin maart weer op kantoor. Ik ben nogal “aan de voorzichtige kant” met Corona en ik vond het dan ook best spannend om weer naar kantoor te gaan. Maar gelukkig nemen ze het risico op mijn werk erg serieus en is alles súper goed geregeld! Het was hartstikke rustig op kantoor. Op onze verdieping was maar een handjevol collega’s. Je moet je vantevoren inschrijven, zodat er niet meer mensen komen dan er plek is. En we moesten eerst een e-learning doen, om zeker te weten dat we de maatregelen kennen en hebben begrepen. Bij binnenkomst krijg je mondkapjes om te dragen als je door het gebouw loopt. Als je aan je bureau zit, dan hoef je je mondkapje niet op, maar er wordt aangeraden om dat wel te doen. Zowel voor je eigen veiligheid als voor die van je collega’s. Ik voelde me er hartstikke veilig en ik denk dat de kans dat ik Corona op zou lopen op mijn werk een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld in de supermarkt! Ik kijk er al naar uit om volgende weer een dagje te gaan en weer andere collega’s in real life te zien.

Vanavond aten we deze omelet gevuld met spinaziestamppot. Lone is weer thuis 😀 dus vegetarisch!
Ik vond het súper geslaagd. Lekkere smeuïge stamppot in een hartige omelet, met een crispy laagje van de kaas. Mmmmmm!

Ingrediënten
1 kilo aardappelen
1 bekertje creme fraiche
1 zak bladspinazie (gewassen, 600 gram)
een stukje belegen kaas (ongeveer 200 gram)
8 eieren
zout, peper
olie
een paar klontjes boter (ongeveer 25 gram)

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Doe ze in een pan en spoel af. Doe zoveel water erbij in de pan tot de aardappelen net onder staan. Strooi er wat zout over en zet de pan op het vuur. Kook de aardappelen met de deksel op de pan tot ze zacht zijn. Verhit intussen een scheutje olie in een wokpan. Knip de spinazie boven de pan fijn en roerbak de spinazie tot de spinazie geslonken is.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, maar vang ongeveer een kopje van het kookwater op. Doe de creme fraiche bij de aardappelen en stamp ze fijn met een pureestamper. Doe de spinazie, met aanhangend vocht bij de gestampte aardappelen en stamp tot je een smeuiige stamppot hebt. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Voeg, als je de stamppot nog wat smeuïger wilt, nog wat kookwater van de aardappelen toe.

Rasp de kaas. Breek 2 eieren in een schaal en klop met een garde tot het ei-mengsel schuimig is. Maal er dan wat zout en peper boven en roer nog even door. Verhit intussen een kwart van de boter met een eetlepel olie in een koekenpan. Als het vet heet is, giet dan het geklopte ei in de pan en zwenk de pan zodat de hele bodem bedekt is. Het ei zal meteen gaan stollen. Strooi ongeveer een kwart van de geraspte kaas over het ei in de pan. Doe de deksel op de pan, terwijl de omelet stolt en de kaas smelt. Draai als de omelet bruin is aan de onderkant, de omelet om met een spatel. Bak de tweede kant ook mooi goudbruin.

Leg de omelet op een groot plat bord en schep er een kwart van de spinaziestamppot op. Smeer de spinaziestamppot uit over de helft van de omelet en klap de omelet dan dubbel. Leg de gevulde omelet op een schoon bord.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Dürüm met omelet en spitskool

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Naan gevuld met spinazie en kikkererwten

Tortellini-spinazie ovenschotel

Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Spinazie-brietaart

Spinaziesoep met kruidenroomkaas

Palak paneer (spinazie met Indiase kaas)

Spinazietaart (Spanakopita)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *