Naan gevuld met spinazie en kikkererwten

door | 31 aug 2020 | avondeten, brood, curry, hoofdgerecht, Indiaas, kaas, recept, vegetarisch

Vandaag was de laatste vakantie-dag van Free. En lone had vandaag voor het eerst colleges. Wel online, ivm met Corona, natuurlijk. Vanmiddag, na mijn werk, ging ik nog even met Free binnensportschoenen en een agenda kopen. We zaten net in de auto toen Lone belde met een vraag over haar wiskunde-huiswerk. Toen ik weer thuis was met Free heb ik terug gebeld en hebben we samen een paar opgaven opgelost. Fijn om haar te zien en te horen en haar te kunnen helpen!
We aten vanavond deze gevulde naan, naar het recept uit het nieuwe boek van Jamie “7 x anders”. Dat nieuwe kookboek heb ik al sinds vorige week in huis, maar ik had nog geen tijd om er aandacht aan te besteden. Of, nou ja, geen tijd? Mijn hoofd stond er nog niet zo naar, met de voorbereidingen van het op-kamers-gaan van Lone en Free’s verjaardag. Ik geloof dat ik het wel een heel fijn, toegankelijk kookboek vind. Deze gevulde naans waren in ieder geval érg lekker! Ik heb het recept noodgedwongen iets aangepast. Eigenlijk moest er een aardappel door, maar mijn aardappelen waren niet goed meer, daarom heb ik de aardappel vervangen door kikkererwten uit blik. Ik vond het een bijzonder geslaagd recept! Misschien moet ik dit ook eens proberen met andere vullingen?

Ingrediënten
300 gram diepvries spinazie
2 uien
1 blik kikkererwten
2 eetlepels madras currypasta
300 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram feta
mangochutney
100 ml volle yoghurt
zout, peper
olijfolie

Bereiding
Doe de bloem samen met een snufje zout en 150 ml water in de keukenmachine en kneed tot een elastische deegbal. Pak het deeg in in een stukje keukenfolie en laat rusten terwijl je de vulling maakt.

Pel de uien en snij in grove stukken. Giet de kikkererwten af. Doe de ui samen met de kikkererwten in een pannetje en voeg zoveel water toe dat het onder staat. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 minuten.

Doe intussen de bevroren spinazie samen met de currypasta in een braadpan (of een andere pan met dikke bodem en anti-aanbaklaag). Doe deksel op de pan en laat zachtjes ontdooien.

Giet de uien en de kikkererwten af en voeg die toe aan het spinazie-curry-mengsel. Stamp met een pureestamper de kikkererwten fijn, zodat het zetmeel vrijkomt. Bak het mengsel onder regelmatig roeren op een hoog vuur, zodat het mengsel een beetje indikt.

Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in twee delen. Duw het deeg plat, tot je een cirkel hebt van ongeveer 15 cm.

Verdeel het spinazie-mengsel in tweeën en leg de helft op elke deegplak. Vouw het deeg om het spinaziemengsel heen en druk het een beetje plat, maar wees voorzichtig dat de vulling er niet uit komt.

Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak daarin het gevulde deeg. Bak de gevulde naan op middelhoog vuur, voor ongeveer 10 minuten tot het mooi goudbruin is. Keer de naan een paar keer. Schuif de gebakken naan op een bord.

Roer een paar theelepels mangochutney door de yoghurt en schep er nog een paar klodders in.

Verkruimel de feta en verdeel die over de gebakken naans. Serveer de naans met wat yoghurt-mangochutneysaus.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kikkererwtencurry

“The Stew”

Curry Madras met kabeljauwfilet en varkenshaas

Mangochutney

Indiase roti gevuld met gekruide aardappelen

Palak paneer (spinazie met Indiase kaas)

Pompoen kikkererwtencurry

Gebakken courgette met mozzarella en platbrood

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *