Quiche met zalm en paprika

door | 27 jan 2021 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, vis

Vandaag was mijn vrije dag. Lekker uitslapen was er niet bij, want om vijf over acht werden mijn boodschappen al bezorgd. Lekker vroeg! Daarna ging zoonlief in een online les. Maar net toen hij in zijn tweede les moest, stopte zijn internet ermee. Zul je net zien… Ik heb nog opnieuw opstarten geprobeerd, en internet-stopcontact-ding resetten, maar dat werkte niet. Gelukkig kon Edwin even van zijn werk komen om het op te lossen. Verder heb ik gebeld met dochterlief vandaag, en met mam. Nog een wasje, afwas, stofzuigen en voor ik er erg in had was de dag alweer voorbij. Deze hartige taart met zalm en paprika aten we gisteravond. Het recept, of in ieder geval het idee ervoor, vond ik op AH.nl. Erg lekker!

Ingrediënten
1 rol quiche-deeg (koelvers)
4 paprika’s
1 kopje melk
6 eieren
200 gram gerookte zalmsnippers
50 gram geraspte belegen kaas
50 gram geraspte mozzarella
2 eetlepels bieslook (diepvries)
een paar eetlepels paneermeel/broodkruim
olijfolie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak daarin de paprika ongeveer 5 minuten aan. Strooi er wat zout en peper over.

Vet een taartvorm met losse bodem in met wat olijfolie en bekleed met de rol quichedeeg. Strooi wat paneermeel op de bodem. Verdeel de zalmsnippers over de taartvorm en daarover de gebakken paprikablokjes.

Klop in een mengkom de eieren los met de melk. Roer de bieslook erdoor. Giet het ei-mengsel over de zalm en paprikablokjes. Strooi de geraspte belegen kaas en de mozzarella er over.

Zet de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer een half uur gaar en goudbruin.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hartige taart met zuurkool en zalm

Zuurkooltaart met kerrie-gehakt, spekjes en ananas

Asperge-zalmtaart

Freddie’s zalm-roomsaus

Quiche met tonijn, sperziebonen en tomaatjes

Tomatentaart

Gekarameliseerde knoflooktaart

Sperziebonentaart

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Spinazie-brietaart

Banaan en kaastaart

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *