Quiche met tonijn, sperziebonen en tomaatjes

door | 21 okt 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vis

Vandaag had ik afgesproken met mijn beste vriendin. Ik had het afgezegd omdat ik thuis moest blijven in afwachting van de uitslag van mijn coronatest. Maar toen ik gisteravond mijn negatieve uitslag kreeg (wat betekent dat ik dus gelukkig géén corona heb), heb ik haar ge-appt of het toch kon. En het kon nog! We hebben fijn bijgekletst. Ze had een heerlijke soep gemaakt en heerlijke taartjes. Ik heb d’r schatten van katten geaaid en haar nieuwe keuken bewonderd. We hebben fijn een blokje om gewandeld en thee gedronken. En toen was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. Het was fijn om elkaar weer eens in real-life te zien.

Ik ben voor de avondspits vertrokken en was op tijd thuis om dochterlief nog even te zien voor ze -na haar online colleges van vandaag- weer naar Enschede vertrok. Morgen heeft ze haar wekelijkse practicum. En vrijdagmiddag komt ze alweer naar huis.
Deze quiche met tonijn aten we gisteravond. Lone was er nog, en zij houdt ab-so-luut niet van vis. Maar ja, ik had er toen ik mijn menuplan maakte even geen rekening mee gehouden dat ze er doordeweeks nog zou zijn. Voor haar heb ik met twee plakjes bladerdeeg en een deel van de sperziebonen, het ei-mengsel en de kaas een mini-quiche gemaakt, zonder tonijn. En ook zonder ui, want die was al zo goed als klaar toen ik bedacht dat ze dat ook niet zou lusten, omdat ik die in de tonijn-olie had gebakken. En ze houdt ook niet van olijven, dus die heb ik ook weggelaten. Eigenlijk had ze dus een sperziebonen-quiche met kaas en snoeptomaatjes. Ze vond ‘m heerlijk. En wij vonden onze tonijn-versie ook zalig!

Ingrediënten
1 pond sperziebonen
2 blikjes tonijn (in olie)
2 rode uien
200 gram geraspte kaas
250 gram cherrytomaten
10 zwarte olijven (zonder pit)
200 gram roomkaas naturel
1 rol quichedeeg (koelvers)
4 eieren
zout, peper, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de sperziebonen schoon: snij de topjes van de bonen en knak eenmaal door. Kook de bonen beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat even uitstomen.
Pel de uien en snij in ringen. Giet de olie uit de blikjes tonijn. Verhit een scheutje van die tonijnolie in een koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes aan. Laat lekker lang opstaan tot de ui helemaal zacht is.

Vet een taartbodem in met wat olijfolie en bekleed de taartvorm met het koelverse quichedeeg. Verdeel de sperziebonen over de quichebodem. Snij de olijven in ringetjes en verdeel die over de sperziebonen. Verdeel de uienringen erover en daarbovenop de stukken tonijn. Breek de eieren in een mengkom en klop er de roomkaas en wat zout en peper door. Giet het ei-mengsel over quichevulling. Strooi er royaal geraspte kaas over. Snij de snoeptomaatjes doormidden en verdeel die over de taart.

Zet de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de grill nog even aan om de bovenkant nog wat bij te kleuren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello blue

Pasta met tonijn

Tomatentaart

Gekarameliseerde knoflooktaart

Radijsjestaart

Sperziebonentaart

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Spinazie-brietaart

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *