Mandy van Mandy and More organiseerde weer een Swiep Swoep Swap, deze maand. En natuurlijk doe ik weer mee! Dit keer kreeg ik Danielle van het blog 365dagenlekkereten toegewezen. Ik vind het altijd een feestje om door het blog van een mede-foodblogger te neuzen. Danielle is een foodblogger naar mijn hart: geen poespas, geen reclames, maar gewoon lekkere recepten. Ik herken me heel erg in haar passie voor recepten uit boodschappen blaadjes. Ik heb ook een hele verzameling van die knipsels. Én nog een hele stapel magazines waar ik de recepten nog uit wil zoeken. En ook het “Jip & Janneke eten” met kleine kinderen is heel herkenbaar. Onze eerste was nogal een moeilijke eter en lustte eigenlijk alleen maar kant&klare lasagne. Dat aten we dan ook elke week wel (minstens) een keer. Tot het onze neus uitkwam, eerlijk gezegd.
Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Tex Mex Quiche Daniëlle. Het idee van de SwiepSwoepSwap is dat je een eigen draai geeft aan het recept van een ander. Ik heb een vegetarische versie gemaakt, maar dan niet met vega gehakt, maar gewoon met groenten, bonen, mais en ei. En behalve de specerijen-mix heb ik ook lekker verse Mexicaanse kruiden gebruikt. Daar zat ook nog een Jalopeno-peper bij, maar omdat wij niet zo van héél pittig eten houden, heb ik die er niet door gedaan. Ik heb wel eens tortilla-taart gemaakt, met laagjes tortillas, maar nog nooit als quiche. Ik vind het een geweldig idee, zo’n open “taart” en met die tortilla chipjes en kaas erop! We vonden ‘m bijzonder geslaagd! Dank voor de inspiratie, Daniëlle! En nog veel plezier met deze SwiepSwoepSwap!

Tex Mex Quiche

Heerlijke vegetarische quiche, van tortilla's met een vulling van Mexicaanse roerbakgroenten, kidneybonen, mais en Mexicaanse kruiden en specerijen. Lekker met een topping van nacho cheese tortilla chips en cheddar kaas. Mmmmm!

 • 4 medium Tortilla's
 • 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
 • 1 blik Kidneybonen
 • 1 blik Mais
 • 1 Ui
 • 500 ml Gezeefde tomaten
 • 150 gram Cheddar kaas ((geraspt))
 • 4 Eieren
 • 1-2 eetlepels Mexicaanse specerijen-mix
 • 1 bosje Mexicaanse kruiden ((vers: peterselie, koriander, oregano))
 • 1 Jalopeno peper ((optioneel))
 • ½ zak Tortilla chips ((nacho cheese))
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175 graden.

 2. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Voeg, als de ui zacht is, de Mexicaanse roerbakgroenten toe en roerbak even mee. Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Giet de mais af. Roer de bonen en de mais door de groenten.

 3. Hak de blaadjes van de verse oregano fijn. Hak de platte peterselie (zowel blad als steeltjes) fijn. Hou van de koriander de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Giet de gezeefde tomaten bij het groentenmengsel. Voeg de fijngehakte kruiden en de kruidenmix toe en roer goed door.

 4. Neem de pan van het vuur. Proef de vulling even en breng op smaak met zout, peper en misschien nog wat extra Mexicaanse specerijen-mix. Laat de vulling dan iets afkoelen terwijl je de bakvorm voorbereid. Vet een springvorm in met wat olijfolie. Bestrijk de tortilla's aan beide kanten met wat olie en leg ze deels overlappend en met een opstaande rand in de springvorm.

 5. Klop de eieren los en roer dat door het Mexicaanse groenten-mengsel. Giet (of schep) het mengsel daarna in de met tortilla's bedekte springvorm.

 6. Zet de quiche ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling gestold is. Check regelmatig even of de tortillarand niet te donker wordt. Mocht dat wel het geval zijn: dek dan de taart af met wat aluminiumfolie.

 7. Als de vulling gestold is, verdeel dan de nacho cheese tortilla chips over de vulling en strooi de geraspte cheddar kaas erover. Zet nog een minuut of vijf in de oven tot de tortilla chips mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is. Strooi de koriander blaadjes over de quiche.

 8. Snij de taart voorzichtig met een scherp mes in punten.

 9. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Mexicaans
Mexicaanse quiche, Tex Mex, Tortillataart, Vegetarisch

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Tortillataart met pulled chicken

Tortillatulband

Tortillataart

Bonenschotel met Bugles

Open quesadilla’s

Nacho’s

Chili con carne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *