Het was vandaag de warmste 2 november ooit gemeten. Niet dat ik er veel van gemerkt heb: ik heb gewoon gewerkt en ben amper buiten geweest. Maar ik hoorde het op de radio. Het zag er ook niet echt lekker uit, buiten, van achter het raam: het waaide flink en bij vlagen regende het pijpestelen. Maar het was dus niet koud. De komende dagen gaat het flink afkoelen, las ik. Deze lekkere, stevige bonensoep past daar prima bij. Bij de soep heb ik lekker vegetarische gyrosreepjes gebakken. Als je die lang bakt, dan worden ze net zo lekker knapperig als uitgebakken spekjes.
Ingrediënten (voor ongeveer 6 personen)
1 pak macaroni-groenten (500 gram)
1 groot blik bruinen bonen
1 blikje mais
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 winterwortel
2 uien
2 aardappels
1 zakje taco kruidenmix
3 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
1 bakje vegetarische gyrosreepjes
optioneel: stokbrood (vers of om af te bakken)
Bereiding
Giet de bruine bonen en de mais af. Schil de winterwortel en de aardappelen met een dunschiller en snij in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en bak daarin de ui. Voeg het macaroni-groentenpakket en de kruidenmix bij en roerbak even aan.
Blus af met de tomatenblokjes en voeg daarna meteen de bruine bonen, mais, tomatenpuree, wortel- en aardappelblokjes toe. Giet er anderhalve liter water bij en doe de bouillontabletten erbij. Roer goed door en breng aan de kook. Laat zachtjes lekker een tijdje (minstens een minuut of 20, maar langer mag ook) doorkoken.
Verhit in een steelpannetje een scheutje olie en bak daarin de vegetarische gyrosreepjes tot ze lekker knapperig zijn.
Schep de soep in een bord of kom en schep er een lepel vegetarische reepjes op.
Lekker met een stuk vers stokbrood.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Auberginesoep met bruinen bonen, kikkererwten en linzen (Sjorba Badindjan)
Soep met macaroni, witte bonen en parmezaanse kaas
Prei-witte bonen soep met kaaskletskoppen
0 reacties